Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Προσοχή στο τι λάδι χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Πολλοί ρωτούν «με τι λάδι να τηγανίζω ή πόσες φορές πρέπει να χρησιμοποιώ το ίδιο λάδι για τηγάνισμα». 
Αυτό που πρέπει καταρχήν να τονιστεί είναι ότι όλα τα λάδια λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ακόρεστα λιπαρά, όταν χρησιμοποιούνται για μαγειρική χρήση οξειδώνονται, με αποτέλεσμα την αλλοίωση της θρεπτικής τους αξίας. Ωστόσο, τόσο η φύση των λιπαρών όσο και η παρουσία αντιοξειδωτικών συστατικών σε ένα λάδι, καθορίζουν το πόσο ανθεκτικό είναι.

Αναφορικά με την ποιότητα των λιπαρών ενός ελαίου, όσο περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά έχει ένα λάδι τόσο πιο ευαίσθητο είναι. Αντίθετα όσο περισσότερα μονοακόρεστα, τόσο το καλύτερο. Και το λάδι με την καλύτερη αναλογία μονοακόρστων και πολυακόρεστων είναι το ελαιόλαδο και για αυτό είναι πιο ανθεκτικό στο μαγείρεμα σε σχέση με άλλα φυτικά σπορέλαια. 

Παράλληλα, η παρουσία πολλών αντιοξειδωτικών σε ένα λάδι χρησιμεύει ως ασπίδα προστασίας των λιπαρών του. Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, το προστατεύουν περισσότερο, καθώς καθυστερούν την οξείδωση των λιπαρών του και τη μετατροπή τους σε «κακά λιπαρά οξέα», διατηρώντας τη δομή τους και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους. 

Ωστόσο, αν θέλετε να προσλαμβάνεται αναλλοίωτα και στη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τα ωφέλιμα συστατικά από ένα λάδι, είναι καλύτερα να προστίθεται ωμό στη σαλάτα ή κατά το μαγείρεμα να μπαίνει προς το τέλος, ώστε να μην υφίσταται για πολύ ώρα τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI