Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος"

«Ενεργοί Δημότες  Χαλκηδόνος»

Ο  νέος δήμος Χαλκηδόνος κάνει νέο ξεκίνημα.

 Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Δημιουργούνται νέα  δεδομένα. Τα προβλήματα που ταλάνιζαν για χρόνια τους πολίτες του Δήμου μας, αθροίστηκαν και απαιτούν συλλογικές  προσεγγίσεις και ευρύτερες συναινέσεις από ενεργούς πολίτες. Η ιστορική συγκυρία που βιώνουμε  μορφοποιεί νέες προκλήσεις.  Ο Δήμος μας, είναι  σήμερα  ένας δήμος 35.000 κατοίκων που αναζητεί μια νέα δυναμική ταυτότητα. Εμείς είμαστε εδώ, παρόντες, ανοιχτοί στο διάλογο, με διάθεση για συμμετοχή και δράση, να βαδίσουμε μαζί, βήμα βήμα, εμείς, οι ενεργοί δημότες  του δήμου μας. Το ταξίδι ξεκίνησε.

Ο δήμος μας σήμερα ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ένα φιλόδοξο άλμα προς το μέλλον προωθώντας τους παρακάτω βασικούς άξονες:
  • Αναπτυξιακό, με δραστηριότητες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του δήμου  και της οικονομίας μας, δημιουργώντας  θέσεις εργασίας. 
  • Πολιτιστικό άξονα που θα διαμορφώσει μια νέα αισθητική, καθιστώντας το δήμο μας  πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πόλο για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής  Θεσσαλονίκης. 
  • Περιβαλλοντικό που θα καταστήσει τις γειτονιές μας πιο ανθρώπινες, πιο πράσινες, πιο σύγχρονες. 
  • Οικονομικό, εκσυγχρονίζοντας την οικονομία της περιοχής δημιουργώντας εσωτερική αγορά υποστηριζόμενη από τους πολίτες. 
  • Εκπαιδευτικό,  με επανασχεδιασμό των σχολείων του δήμου, εναρμονισμένα με το σύγχρονο  οικονομικό περιβάλλον,  φυτώρια δημιουργίας, αναζήτησης γνώσης και πρωτοβουλιών. 
  • Με επίκεντρο τον άνθρωπο και σεβασμό στη νέα πολυπολιτισμικότητα, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, με σχέσεις διαφάνειας  και ειλικρίνειας θα οικοδομήσουμε το νέο περιβάλλον που  μας αρμόζει. 
  • Με νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και τις δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών μακριά από στερεότυπα, φοβίες και ανασφάλειες κάθε μορφής.

Ο δήμος μας  μπορεί.

Η μεγάλη του δύναμη είναι οι άνθρωποί του, άνθρωποι με οράματα, φιλοδοξίες και απαιτήσεις.  Άνθρωποι της εργασίας και του πολιτισμού, άνθρωποι δημιουργικοί.  Κανένας  δεν αλλάζει μόνο από τις πρωτοβουλίες μιας Δημοτικής Αρχής, ούτε μόνο από τη δράση των κομμάτων ή Δημοτικών Κινήσεων. Καμιά κοινωνία δεν προχωράει με τους πολίτες στην άκρη, με τους ανθρώπους της αδιάφορους και ανενεργούς.

Οι πολίτες του νέου Δήμου μπορούμε.

Έχουμε απόψεις, θέλουμε να τις συζητήσουμε μαζί σου, έλα και εσύ μαζί μας, να συμμετέχεις ισότιμα, σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια, ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ αυτού του δήμου.  Πρέπει επιτέλους να δοθεί χώρος σε νέες  ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας που ασφυκτιούν, για διάλογο, για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, για δημιουργία και διεκδίκηση.  Το μέλλον δεν οικοδομείται από μόνο του.

Γι αυτό συγκροτούμε την κίνηση  αυτή.

Θέλουμε  να ενεργοποιήσουμε όλες τις  δυνάμεις αυτού του δήμου,  ενάντια στην κομματοκρατία που μας οδήγησε σε ταπείνωση και ευτελισμό, μας  οδήγησε σε ’’μνημόνια’’ και  διαχειριστική επιτήρηση, μαζί  να  δράσουμε   και να ανατρέψουμε την μιζέρια  με την οποία μας φόρτωσαν χρόνια  τώρα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε δυναμική, που θα στείλει στο περιθώριο κάθε λογική νεποτισμού και αναξιοκρατίας ξεπληρώνοντας γραμμάτια και προεκλογικές προσωπικές υποσχέσεις και για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε παντού.  Απευθυνόμαστε σε πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων.  Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας κίνησης, που στόχο θα έχει οι ενεργοί της πολίτες, να έχουν την δυνατότητα αυτενέργειας αλλά  και συμπόρευσης, απαίτησης αλλά και προσφοράς, έμπνευσης  και πίστης για ένα καλύτερο αύριο.  Η ανατροπή απαιτεί συμμετοχή.

Γι αυτό είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα και δημιουργική πρόταση. Στην «ατζέντα» των πρωτοβουλιών διαλόγου, των παρεμβάσεων και των διεκδικήσεών μας συμπεριλαμβάνονται  κάθε  είδους προβλήματα  και ιδέες που αφορούν το δήμο μας.

Η δράση μας θα στηρίζεται στο τρίπτυχο Συλλογικότητα – Κοινωνική προσφορά - Δράση.  Σε αυτή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία έχουν θέση όλοι οι ενεργοί πολίτες.

    Στους στόχους μας συμπεριλαμβάνονται:

  • Η ευαισθητοποίηση όλων για τα καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα του  δήμου μας. 
  • Να καταστήσουμε τον δήμο μας πράσινο δήμο, αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις εναλλακτικές  μορφές ενέργειας.
  • Η εμπέδωση της κοινωνικής ευαισθησίας ως συστατικού στοιχείου μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και συνοχής.
  • Η εναντίωση σε φαινόμενα διαχωρισμού των πολιτών, ρατσισμού, άσκηση βίας.
  • Η ανάπτυξη εναλλακτικών μοντέλων για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
  • Η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία  με όλους τους φορείς.
  • Η υλοποίηση μελετών και ερευνών για πλευρές της κοινωνικής, οικονομικής ζωής.
  • Η προβολή της Ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.
  • Η λύση   προβλημάτων που εμφανίζονται στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.
Η ενεργός συμμετοχή όλων μας για τα δημοτικά δρώμενα του είναι επιβεβλημένη.

Δέσμευσή μας:
Δεν θα υπάρξουν στεγανά και  θέσφατα. Η ομάδα μας θα δημιουργήσει το μικρό της σύνταγμα το οποίο και θα ορίζει την λειτουργία της, όπως και την διαχείριση των θέσεων. Η διαφάνεια θα είναι σημαία μας και κριτήριο για την παραμονή σε μια θέση, θα είναι η επίτευξη του στόχου, που θα συνδιαμορφώνεται από την κίνηση μας. Κανένας στο απυρόβλητο. Κανένας από το παράθυρο.

Κάνοντας γνώμονα το απόσταγμα της τριετούς διαδρομής και  της δράσης μας, αποφασίσαμε να μετουσιώσουμε όλες αυτές τις απόψεις και ανησυχίες μας σε συνδυασμό, που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου, θέτοντας πρώτο μεταξύ ΙΣΩΝ, τον συμπολίτη μας Φώτη Κυριακίδη για την διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνας και  καλούμε όλους τους συνδημότες μας να γυρίσουμε μαζί σελίδα.

Το ταξίδι ξεκίνησε

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI