Νέα έρευνα έρχεται να τονίσει για ακόμη μια φορά την ανάγκη για υιοθέτηση ενός πρότυπου διατροφής σύμφωνα με τα μεσογειακά πρότυπα.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine έδειξε ότι ενήλικες οι οποίοι ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, μπορoούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, ακόμα και χωρίς τον περιορισμό των θερμίδων που καθημερινά προσλαμβάνουν ή αύξηση της καθημερινής τους φυσικής δραστηριότητας.
Ισπανοί ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 3.500 ενήλικες, ηλικίας 55 – 80, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μελέτης ακολούθησαν είτε μια μεσογειακή διατροφή με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είτε μια μεσογειακή διατροφή που συμπληρώνεται με ξηρούς καρπούς, είτε απλά μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους άνδρες και τις γυναίκες, ηλικίας 55 έως 80, για περίπου τέσσερα χρόνια, μεταξύ 2003 και 2010. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα της ομάδας του ελαιολάδου είχαν κατά 40 % μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ εκείνα της ομάδα των ξηρών καρπών κατά 18 %.
Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η εν λόγω μελέτη έρχεται να δείξει ότι η βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας, με βάση τα μεσογειακά πρότυπα, μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα προστασία έναντι του υψηλού σακχάρου και της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine έδειξε ότι ενήλικες οι οποίοι ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, μπορoούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, ακόμα και χωρίς τον περιορισμό των θερμίδων που καθημερινά προσλαμβάνουν ή αύξηση της καθημερινής τους φυσικής δραστηριότητας.
Ισπανοί ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 3.500 ενήλικες, ηλικίας 55 – 80, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μελέτης ακολούθησαν είτε μια μεσογειακή διατροφή με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είτε μια μεσογειακή διατροφή που συμπληρώνεται με ξηρούς καρπούς, είτε απλά μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους άνδρες και τις γυναίκες, ηλικίας 55 έως 80, για περίπου τέσσερα χρόνια, μεταξύ 2003 και 2010. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα της ομάδας του ελαιολάδου είχαν κατά 40 % μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ εκείνα της ομάδα των ξηρών καρπών κατά 18 %.
Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η εν λόγω μελέτη έρχεται να δείξει ότι η βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας, με βάση τα μεσογειακά πρότυπα, μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα προστασία έναντι του υψηλού σακχάρου και της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου