Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κόμματος οι προσεχείς εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
1.1.    Την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, από την 10:00 έως την 19:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή:
Των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.
Των αντιπροσώπων (συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο.
Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, από την 16:00 έως την 20:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, από την 08:00 έως την 14:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος που πλειοψήφησε δεν έλαβε ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων της εκλογής, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αμέσως μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.
Η εγκύκλιος προβλέπει πάντως ότι με νεότερες εγκυκλίους ή αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος, μπορούν να τροποποιούνται οι παραπάνω ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών καθώς και οι προθεσμίες που συνδέονται μ’ αυτές, σε ό,τι αφορά τις κομματικές οργανώσεις ορισμένων περιοχών της χώρας, εξ αιτίας της τυχόν συνδρομής ιδιαιτέρων συνθηκών.
Μπορούν επίσης να διεξάγονται από κοινού, στον ίδιο τόπο και χρόνο, εκλογικές διαδικασίες για τις οποίες η Εγκύκλιος αυτή προβλέπει διακριτή διενέργεια, ή να καθορίζεται διαφορετικός χρόνος ή και τόπος διεξαγωγής τους.
Επιπλέον για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών, το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα μέλη του κόμματος υπό τις ακόλουθες διακρίσεις:
-Για την εκλογή του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων (συνέδρων) για το Εθνικό Συνέδριο, το δικαίωμα του εκλέγειν σε κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση έχουν:
Τα παλαιά μέλη του κόμματος που επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα και ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τα νέα μέλη του κόμματος που εγγράφηκαν σ’ αυτό και ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τα παλαιά μέλη του κόμματος που δεν συμμετείχαν μεν στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα, έως την 11η Μαρτίου 2016, μέσω της ειδικής φόρμας επαναβεβαίωσης που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του
Τα νέα μέλη του κόμματος που εγγράφηκαν σ’ αυτό έως την 11η Μαρτίου 2016, μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής νέου μέλους που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr και κατέβαλαν την χρηματική συνδρομή των τριών ευρώ (€ 3) στον τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος, σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που αναγράφονται σ’ αυτήν.
Τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Κατοικούν, σπουδάζουν ή εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης.
Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και της Εγκυκλίου αυτής.
Κωλύματα εκλογιμότητας
Σύμφωνα με την διάταξη της § 8 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων, κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές έχουν κώλυμα εκλογιμότητας οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
Οι εν ενεργεία Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του κόμματος.
Οι υποψήφιοι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές των τελευταίων εκλογών.
Οι υπάλληλοι του κόμματος, καθώς και οι αποσπασμένοι ή οι διορισμένοι στο κόμμα ή σε γραφεία μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτός εάν έχουν παραιτηθεί έξι (6) μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής στην οποία επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.
Όσοι έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση που επιβλήθηκε.
Εκτός από τα γενικά κωλύματα εκλογιμότητας της προηγούμενης παραγράφου και ειδικά σε ό,τι αφορά την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης, η διάταξη της § 2 του άρθρου 12 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης θεσμοθετεί ειδικό κώλυμα εκλογιμότητας και για τις παρακάτω κατηγορίες προσώπων:
Τα μονοπρόσωπα αιρετά όργανα όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τους εν ενεργεία εκπροσώπους της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
Τέλος, με την διάταξη της § 4 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων καθιερώνεται μερικό κώλυμα εκλογιμότητας για εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται ταυτόχρονα.
Προβλέπεται ακόμη ότι οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 17:00 ώρα της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2016 έως την 20:00 ώρα της Τετάρτης, 23 Μαρτίου 2016.
Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της ΔΗΜ.Τ.Ε. υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 17:00 ώρα της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2016 έως την 20:00 ώρα της Τετάρτης, 23 Μαρτίου 2016.
Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του αντιπροσώπου (συνέδρου) της Νομαρχιακής Οργάνωσης στο Εθνικό Συνέδριο υποβάλλεται στην οικεία Ν.ΕΦ.Ε. εγγράφως και επί αποδείξει, από την 17:00 ώρα της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2016 έως την 20:00 ώρα της Τετάρτης, 23 Μαρτίου 2016.
Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Υπευθύνου Θεματικού Τομέα Δράσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης υποβάλλεται στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 17:00 ώρα της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2016, μέχρι την 20:00 ώρα της Τετάρτης, 23 Μαρτίου 2016.
Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης υποβάλλεται στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 17:00 της Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 μέχρι την 19:00 ώρα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016.
Δικαίωμα εκλέγειν για την ανάδειξη του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης έχουν:
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, που εκλέγονται στην οικεία εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι Βουλευτές Επικρατείας και Ευρωβουλευτές που είναι γραμμένοι στις ΔΗΜ.Τ.Ο. που υπάγονται στην Νομαρχιακή Οργάνωση.
Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που είναι γραμμένα στις ΔΗΜ.Τ.Ο. που υπάγονται στην Νομαρχιακή Οργάνωση.
Ο πρόεδρος της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. και τα νεοεκλεγέντα μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ε. που υπάγονται στην Νομαρχιακή Οργάνωση.
Τα εκλεγμένα μέλη των τριμελών συμβουλίων των Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που εδρεύουν στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
Ο εκλεγμένος περιφερειάρχης της κρατικής Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται εδαφικά η Νομαρχιακή Οργάνωση.
Ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης της κρατικής Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία υπάγεται εδαφικά η Νομαρχιακή Οργάνωση.
Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι των Δήμων που υπάγονται στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
Ψηφίζουν, επίσης, για την εκλογή του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης οι Υπεύθυνοι των Θεματικών Τομέων Δράσης της που εκλέχθηκαν κατά την διαδικασία της 6ης Απριλίου 2016.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI