Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ουσιαστικές και γόνιμες, οι Δημοτικές Συνελεύσεις στον Θερμαικό.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Δημοτικές Συνελεύσεις με τίτλο «Ό,τι θέλω να μάθω και ρωτήσω το Δήμαρχο μου», που η Δημοτική Διοίκηση έχει καταστήσει θεσμός για το Δήμο Θερμαϊκού.

Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της για ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Μαρτίου, εκδηλώσεις - συναντήσεις με τους δημότες, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου της, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει για την ανάπτυξη του Δήμου, συζήτησε με τους κατοίκους κάθε περιοχής, άκουσε προσεκτικά τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, απάντησε στα ερωτήματα που έθεσαν, ενώ κατέγραψε αναλυτικά τις προτάσεις τους για μια σειρά ζητημάτων.

Οι Δημοτικές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στη Ν. Κερασιά (ΚΑΠΗ Κερασιάς), την Τρίτη 15 Μαρτίου στο Μεσημέρι (Δημοτικό σχολείο), την Πέμπτη 17 Μαρτίου στη Ν. Μηχανιώνα (Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη), την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Αγία Τριάδα (Δημοτικό Σχολείο), την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Επανομή (Δημοτικό Θέατρο) και την Πέμπτη 24 Μαρτίου στο Αγγελοχώρι (ΚΑΠΗ).

Η συμμετοχή των πολιτών που ήταν εντυπωσιακή, απέδειξε ότι όχι μόνο επιζητούν τον άμεσο διάλογο με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αλλά ότι θέλουν να είναι συμμέτοχοι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στη γειτονιά και τον τόπο τους, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα. Η ανταπόκριση και το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων καταδείχθηκε και από το γεγονός ότι οι Δημοτικές Συνελεύσεις εξελίχθηκαν σε πολύωρες διαδικασίες διαβούλευσης , που η διάρκεια τους στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Τα ζητήματα που έθεσαν αφορούσαν σε τέσσερις μεγάλες ενότητες, τη βελτίωση της καθημερινότητας (συντηρήσεις δρόμων και οδών, ηλεκτροφωτισμό, παιδικές χαρές κ.τ.λ.), την αξιοποίηση και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, καθώς και την οδική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.



«Ήταν μια εξαιρετικά γόνιμη διαδικασία, που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Αξιοποιώντας το μέσο των Δημοτικών Συνελεύσεων, κάνουμε πράξη την πραγματική σημασία και το αληθινό περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η άμεση Δημοκρατία, η διαφάνεια, η εδραίωση σε στέρεες βάσεις της επικοινωνίας και της σύμπραξης με τους πολίτες. Οι δημότες μας, μας απέδειξαν ότι επιθυμούν να έχουν λόγο και ρόλο, αρκεί να τους δοθεί το κατάλληλο κίνητρο. Είναι οι σπουδαιότεροι σύμμαχοι μας. Δίπλα τους, μαζί τους και με την ενεργό στήριξη τους προχωρούμε για να διαμορφώσουμε, παρά τις αντιξοότητες, ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για το Δήμο Θερμαϊκού», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI