Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αρχίζει σήμερα η δημόσια διαβούλευση της πρώτης φάσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Θερμαϊκού

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα μέχρι και την 21η Μαρτίου 2016 ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου Θερμαϊκού για την περίοδο μέχρι το 2019.

Η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου έχει εγκριθεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2015, καθώς ο Στρατηγικός Σχεδιασμός αφορά στην περίοδο 2015 – 2019.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, «το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί το πρωτεύον εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου. Στις προτεραιότητες του προγράμματος αντανακλάται η βούληση και το όραμα της Δημοτικής Αρχής, καθώς και οι προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».
Στο Στρατηγικό Σχέδιο προσδιορίζονται οι κύριοι πυλώνες – στρατηγικοί άξονες πάνω στους οποίους προβλέπεται να οικοδομήσει ο Δήμος την αναπτυξιακή του στρατηγική, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και των νομικών προσώπων που εποπτεύονται από τον Δήμο.

Επιπρόσθετα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των επιπέδων συμμετοχικής δημοκρατίας μέσω τόσο της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες, όσο και της συνεδρίασης της ειδικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει συγκροτηθεί στο Δήμο Θερμαϊκού και στην οποία συμμετέχουν δημότες αλλά και πλήθος παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Στόχος της δημόσιας διαβούλευσης είναι αφενός η ενημέρωση των πολιτών, των τοπικών επαγγελματιών, των πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής για το αναπτυξιακό όραμα, βάσει του οποίου θα δομηθεί ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του Δήμου για την περίοδο 2015 – 2019 και αφετέρου η κατάθεση προτάσεων για την βελτίωση και την εξειδίκευση του αναπτυξιακού οράματος του Δήμου.

«Μέσω αυτής της διαδικασίας οι ανάγκες, οι προσδοκίες και οι προτεραιότητες τόσο των δημοτών, όσο και των λοιπών οικονομικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, λαμβάνονται υπόψη και συνδιαμορφώνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Οι προτάσεις που θα προκύψουν από τη διαδικασία διαβούλευσης θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στο Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος, στο οποίο αποτυπώνονται οι εξειδικευμένες δράσεις με τον αντίστοιχο οικονομικό και χρονικό προσδιορισμό (Β΄ ΦΑΣΗ).

Για την υποβολή των προτάσεων οι πολίτες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν συγκεκριμένο, δομημένο ερωτηματολόγιο, το οποίο θα βρούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θερμαϊκού με τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ». Η υποβολή του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου μπορεί να γίνεται:

-Ταχυδρομικά στη Διεύθυνση: Δήμος Θερμαϊκού, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, ΤΚ 57019.

-Στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

-Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@thermaikos.gr.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI