Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ρόδος: ''Έφαγαν'' τα τρόφιμα της Ε.Ε. για τους πολυτέκνους - Ασκήθηκαν διώξεις


trofima 19-2-2013Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου  για την υπόθεση της διανομής των τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολύτεκνους της περιοχής.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση σχετικής εισαγγελικής έρευνας (προκαταρκτικής εξέτασης) ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατά συρροή και κατά εξακολούθηση καθώς και παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Την παραγγελία για τη διενέργεια κατεπειγουας έρευνας είχε δώσει στις 22 Ιανουαρίου 2013 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος, με αφορμή καταγγελίες στις οποίες προέβησαν μέλη του συλλόγου πολυτέκνων, που υποστήριξαν ότι παρέλαβαν πολύ μικρότερες ποσότητες από αυτές που δικαιούνται.
Οι πολύτεκνοι άρχισαν να διαμαρτύρονται στα μέσα Ιανουαρίου 2013, οπότε και ξεκίνησε η διανομή τροφίμων που δικαιούνται να λαμβάνουν μία φορά το χρόνο, ως ενίσχυση των οικογενειών τους, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, την ίδια βοήθεια λαμβάνουν και άλλοι σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.
Συγκεκριμένα, οι πολύτεκνοι κατήγγειλαν ότι αρκετές οικογένειες πολυτέκνων κατά την παραλαβή των τροφίμων διαπίστωσαν ότι πήραν λιγότερα (σε κιλά) από αυτά που δικαιούνται!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εύλογη αντίδραση και οργή των πολυτέκνων, που ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν πάρει ούτε τα μισά τρόφιμα από αυτά τα οποία δικαιούνταν. Παράλληλα, οι πολύτεκνοι διατύπωναν το ερώτημα, που πήγαν τα υπόλοιπα τρόφιμα που κανονικά έπρεπε να τους έχουν δοθεί και δήλωναν ότι προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση.
Οι καταγγελίες για τη διανομή - που έγινε τον Ιανουάριο, λόγω καθυστέρησης στην αποστολή όλων των τροφίμων από την Ε.Ε. - προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της αρμόδιας Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών που διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από την Πταισματοδίκη Ρόδου και ολοκληρώθηκε με την άσκηση των ποινικών διώξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», για την υπόθεση θα διεξαχθεί προανάκριση - τα ποινικά αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος - την οποία θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Αιμιλία Μέρη.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI