Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΠΚΜ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;»


Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του μαθητικού προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013  στις 12.00 το μεσημέρι στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
Το Πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;»  θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος, ο Καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Παύλος Πανταζής  και ο Διευθυντής του Προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» Αντώνης Κιούκας.
Το Πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» στη βόρεια Ελλάδα για το 2013 υλοποιείται  με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» και τελεί υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Tο  «Πάμε Σινεμά;» αποτελεί έναν πετυχημένο θεσμό που ξεκίνησε το 2000 και έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοαουστικής αφήγησης.  Περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις όπως μαθήματα κινηματογράφου, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους από τους ίδιους τους μαθητές και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» στην οποία βραβεύονται οι καλύτερες συμμετοχές μαθητικών ταινιών.
Την ίδια ημέρα, από τις 10.30 π.μ. έως τις 12.00 π.μ, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 15 σχολεία θα συγκεντρωθούν έξω από το Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» για μια κοινή ραδιοφωνική δράση και μετάδοση, στο πλαίσιο της πρώτης πανελλαδικής συνάντησης σχολείων που ενεργοποιούνται στο εκπαιδευτικό δίκτυο Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου “European School Radio”.


Η πρώτη «φυσική» συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό δίκτυο “European School Radio” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 με την ευκαιρία της διοργάνωσης των  1ων Ραδιοφωνικών Βραβείων Ελλάδας - Κύπρου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από το Κέντρο Διάδοσης Επιστήμης και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI