Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής βρίσκεται αυτό το διήμερο (18-19 Φεβρουαρίου 2013) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής και με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.
            Χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, στις 17:30, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, με τον οποίο συζήτησαν για το πνευματικό έργο και την κοινωνική δράση που έχει αναπτύξει η Μητρόπολη Κασσανδρείας, εστιάζοντας ειδικότερα στην έμπρακτη βοήθεια και στήριξη που παρέχει σε ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.  Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε το Μητροπολίτη κ. Νικόδημο για το κοινωνικό έργο και τις δράσεις αλληλεγγύης που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον διαβεβαίωσε ότι αντίστοιχες δράσεις θα αναπτυχθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό να στηριχθούν οι πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
            Στις 18:00 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του  Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα σοβαρά προβλήματα που υφίστανται οι επαγγελματίες από την οικονομική ύφεση καθώς και τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Επιμελητήριο προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες της περιοχής.
            Στη συνέχεια, στις 19:00 ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013». Στην ημερίδα, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες, παρουσιάστηκαν από τον κ. Τζιτζικώστα οι βασικοί άξονες του προγράμματος ύψους 90 εκατ. ευρώ για την ΠΚΜ, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, θα συμβάλλουν καταλυτικά  στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
            Τέλος, στις 20:00, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων του τουρισμού της Χαλκιδικής, όπου συζήτησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και τρόπους ανάδειξης και προβολής της Χαλκιδικής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους φορείς ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρόθεση της Διοίκησης είναι η πολιτική σε όλους τους τομείς, αλλά και στον τομέα του τουρισμού να είναι ενιαία για όλη την ΠΚΜ, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφερειακής ενότητας.
Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στις 9:00 το πρωί,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είχε συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής στο Διοικητήριο.
Στη συνέχεια, στις 10:00, ο κ. Τζιτζικώστας προήδρευσε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Π.Ε. Χαλκιδικής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων με θέμα την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και το σχεδιασμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
«Το μεγάλο μας στοίχημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάπτυξη και η μεγάλη πρόκληση για μας είναι ο σχεδιασμός της επόμενη προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Βασικός άξονας της πολιτικής και στόχος μας είναι η υλοποίηση έργων πνοής οργανωμένα και συντονισμένα, με γνώμονα πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες της ΠΚΜ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας. Παράλληλα, αναφερόμενος στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στη Χαλκιδική υλοποιούνται 68 έργα συνολικού ύψους 252 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων αυτών, χωρίς καθυστερήσεις, με απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Έχουμε μπροστά μας έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για την απορροφητικότητα, καθώς τα κοινοτικά κονδύλια αποτελούν την κύρια πηγή εισροής πόρων στη χώρα μας 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος δήλωσε ότι «στην Π.Ε. Χαλκιδικής υλοποιούμε ήδη μια σειρά αναπτυξιακών έργων και προχωρούμε στο σχεδιασμό πολλών ακόμη με οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των συμπολιτών μας και πάντα σε συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας, ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού Γ. Γιώργος, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου Αστ. Ζωγράφος, Κασσάνδρας Β. Παπαγιάννης, Σιθωνίας Ι. Τζίτζιος, Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, ο Αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδας Εμ. Καρράς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π. Ε. Χαλκιδικής Χ. Σαρόγλου, Δ. Μήτσιου και Δ. Τζηρίτης, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ. Α. Ωραιοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Αλ. Μήλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Στη συνέχεια στις 13:00, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Πολυγύρου Αστ. Ζωγράφο στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ενώ στις 13:30 θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ. του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής. Τέλος, στις 14:30, ο κ. Τζιτζικώστας θα συναντηθεί στο Διοικητήριο με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων που διαφωνούν με τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και στις 15:15 με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Χρυσού.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI