Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

“Πίτα” Φεριωτών Θεσσαλονίκης (βίντεο). (Συγκίνηση, νοσταλγία και αναμνήσεις)


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Ένα (περίπου) χρόνο μετά την ίδρυσή του, ο Σύλλογός μας «ΚΟΣΜΟΣΩΤHΡΑ ΒΗΡΑΣ» προσκάλεσε τα μέλη του (Φεριώτες της Θεσσαλονίκης) για το κόψιμο της Πίτας. Η προσέλευση υπερέβη τις προσδοκίες μας (όπως είπε η Πρόεδρος Ειρήνη Καραδέδου), με τα παλιά και νέα μέλη του.
Και συναντήθηκαν (σε μεγάλη καφετέρια της Αρετσούς, Παρ. 8.2.13, ώρα 8 μ.μ.) συμπατριώτες που μένουν στη Θεσσαλονίκη και είχαν να συναντηθούν κάποιες (πολλές) δεκαετίες.
Συγκίνηση, νοσταλγία και αναμνήσεις. Αγκαλιές, φιλιά και «(επανα)γνωριμία» ανθρώπων που τους χώρισαν οι δεκαετίες και η ίδια η ζωή.
Το απώτατο παρελθόν των παιδικών και σχολικών μας χρόνων, μέσα από ιστοριούλες και γεγονότα που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη. Δεσμοί κοινής καταγωγής, εκπαίδευσης,
 παιδείας, ευχάριστων και κάποιων ίσως δυσάρεστων  βιωμάτων.
Σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά με συνθήκες «ασφυκτικές» για την κάμερά μου, απαθανάτισα ( και επεξεργάστηκα ψηφιακά μιας και οι συνθήκες φωτισμού δεν ήταν ιδανικές), ό,τι μπόρεσα για τη δεξαμενή των αναμνήσεων. Με τους φορείς της ιστορίας της βυζαντινής Βήρας (Φέρες Έβρου) να την κρατούν ζωντανή. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Σύλλογο είναι 2310222985 (πρωινές ώρες) και 6977718818 (κα. Ειρήνη Καραδέδου).
Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI