Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Κόκκινος συναγερμός στην κορεατική χερσόνησο.

Η Βόρεια Κορέα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η Νότια Κορέα υποβαθμίζει τη σημασία της ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για σκληρή γλώσσα της Πιονγκγιάνγκ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι εκλαμβάνουν «σοβαρά» την ανακοίνωση.

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.
Οι δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου βρίσκονται σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί δεκαετίες, αφού ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με ειρηνευτική συνθήκη.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εκλαμβάνει «σοβαρά» την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας, σχολιάζοντας ότι δεν είναι συχνές παρόμοιες απειλές από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. «Είδαμε τη νέα ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας. Παίρνουμε στα σοβαρά αυτές τις απειλές και είμαστε σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας, ειδικά τη Νότια Κορέα», ανέφερε ο Κέιτλιν Χάιντεν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έστειλε στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Στέλθ, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, με στόχο να καθησυχάσουν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, συμμάχους των ΗΠΑ, από τις απειλές της γειτονικής τους χώρας, αλλά και να ασκήσουν πίεση στη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.
Πάντως, η πρώτη αντίδραση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν να διατάξει τα πυραυλικά συστήματα της χώρας του να τεθούν σε ετοιμότητα να πλήξουν τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ακολούθησε η ανακοίνωση για κατάσταση πολέμου.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ανησυχούν για τις αντιδράσεις του νεαρού Κιμ Γιονγκ Ουν, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ήταν τουλάχιστον πιο προβλέψιμος. «Απειλούσε, κέρδιζε την παγκόσμια προσοχή, χωρίς να προκαλεί ανοιχτή σύγκρουση, και στη συνέχεια έκανε χρήση της κρίσης ως μόχλευση για τις επόμενες διπλωματικές διαπραγματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους αξιωματούχους, Πρόσθεσε ότι «όλα τα στοιχήματα» για τη στρατηγική του «είναι αποτυχημένα».
Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Ουάσιγκτον ενημέρωσε την Κίνα, τον μοναδικό σημαντικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, για την πρόθεσή της να στείλει τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη που εκτέλεσαν υπερπτήσεις πάνω από τη χώρα. Το αμερικανικό σχέδιο συντονίζεται σε συνεργασία με τη Σεούλ και το Τόκιο.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI