Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Καινούργιο προϊόν από τα αρτοζαχαροπλαστεία Παπαλαζάρου!

Ντίνκελ
Το αλεύρι ντίνκελ είναι αλεύρι που προέρχεται από την ζέα.

Έχει μια γλυκιά και γήινη γεύση. Δίνει μοναδική γεύση όταν το χρησιμοποιούμε στο ψωμί και το βοηθά να μην θρυμματίζεται όταν το κόβουμε.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσετε αντ
ικαθιστώντας το αλεύρι από απλό σιτάρι, τόσο το άσπρο όσο και το ολικής αλέσεως, σε συνταγές για κέϊκ και μπισκότα. Επειδή είναι πιο υδατοδιαλυτό, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν το χρησιμοποιείτε σε ζύμες και θέλετε να αντικαταστήσετε το απλό αλεύρι, ότι μπορεί να χρειαστείτε να αυξήσετε τα υγρά της συνταγή σας.

Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δημητριακό σε σούπες, σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, χρειάζεται να το μουσκέψουμε από το προηγούμενο βράδυ, όπως κάνουμε με τα όσπρια.



Τι λέει η παράδοση

Το ντίνκελ που αναφέρετε και στη Βίβλο, εμφανίστηκε στην εύφορη περσική κοιλάδα και κατά τη διάρκεια των αιώνων η καλλιέργεια του απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Παρέμεινε ένα πολύ δημοφιλές είδος σιταριού για εκατοντάδες χρόνια. Στη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα η παραγωγή του μειώθηκε σημαντικά, καθώς η παραγωγή ήταν πολύ πιο κοπιώδης από εκείνη του γνωστού σε όλους σιταριού. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεχίστηκε η παραγωγή του σε κάποιες περιοχές της νότιας Γερμανίας και Ελβετίας και έτσι διασώθηκε.



Ολιστική δράση
Εύπεπτο, έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές του ουσίες απορροφώνται εύκολα από το σώμα.

Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού.

Συνίσταται η κατανάλωση του σε όσους έχουν κάποια δυσανεξία στη γλουτένη.

Πηγών ινών, περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων.

Περιέχει υδατάνθρακες που δρουν αντιπηκτικά στο αίμα, υποκινούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και συμβάλουν στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI