Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Λίστα με 4.908 σκευάσματα Πόσο θα κοστίζουν πλέον τα φάρμακα

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση της θετικής λίστας των φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η θετική λίστα θα ισχύσει από την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Η λίστα περιλαμβάνει 4.908 φάρμακα, τα οποία πλέον θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση την ασφαλιστική τιμή ή τιμή αναφοράς.

Τα σκευάσματα που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν δύο τιμές, την ασφαλιστική και τη λιανική. Σε περίπου 2.900 φάρμακα οι δύο τιμές συμπίπτουν. Σε όσα φάρμακα η λιανική τιμή είναι υψηλότερη από την ασφαλιστική, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει τη συμμετοχή 25% για την ασφαλιστική τιμή και τη διαφορά από την ασφαλιστική έως τη λιανική.

Για παράδειγμα, για ένα σκεύασμα με ασφαλιστική τιμή 10 ευρώ και λιανική 12 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει συμμετοχή 2,5 ευρώ (για τα 10 ευρώ), συν 2 ευρώ για τη διαφορά με τη λιανική (σύνολο 4,5 ευρώ). Σε αυτή τη φάση, τη διαφορά ασφαλιστικής και λιανικής τιμής την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά σταδιακά το σύνολο της δαπάνης θα βαρύνει τον ασφαλισμένο.

Η τιμή αναφοράς, η λιανική τιμή και η συμμετοχή των ασθενών θα εμφανίζονται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Έτσι, ο γιατρός θα βλέπει τις διαφορές και θα ενημερώνει τον ασθενή για το ποσό της επιβάρυνσής του κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης της συνταγής.

Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς θα καταθέσει άμεσα νομοθετική διάταξη, η οποία θα υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα σκευάσματα που βρίσκονται εντός της ασφαλιστικής τιμής. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι τα σκευάσματα με λιανική τιμή μεγαλύτερη από την ασφαλιστική τιμή θα χάσουν μερίδιο αγοράς και οι εταιρείες παραγωγής τους θα μειώσουν τις λιανικές τιμές.πηγή

Δείτε τη λίστα με όλα τα σκευάσματα εδώ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI