Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εκπαίδευση προσωπικού των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος


                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακοινώνεται προς τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, εργαστήρια και εργοστάσια τροφίμων κτλ), ότι η εκπαίδευση στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί νομική υποχρέωσή τους.
Η εκπαίδευση του υπευθύνου μιας επιχείρησης και η απασχόληση κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, με τη νέα υγειονομική νομοθεσία (Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967/2012 υγειονομική διάταξη), αποτελούν πλέον και απαραίτητες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και ελέγχονται από την Δ/νση Περιβ. Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κατά τη διαδικασία ελέγχου.
Η παραπάνω εκπαίδευση γίνεται με τις διαδικασίες που προβλέπει η Υ. Α. 14708/10-08-2007 (ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) του ΕΦΕΤ.
Η βασική και απαραίτητη εκπαίδευση είναι η «πρώτου επιπέδου» εκπαίδευση που διαρκεί δέκα (10) ώρες (δύο μέρες). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν τον φορέα (ιδιωτικό ή άλλο) με διαπίστευση από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΕΤ που υλοποιεί τέτοιου είδους κύκλους εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΕΤ (Κεντρική Υπηρεσία), οι φορείς που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον φορέα που οι ίδιοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν.
Λόγω της νέας διαδικασίας και των ενδεχόμενων καθυστερήσεων στην επιλογή του φορέα εκπαίδευσης, δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας προθεσμία συμμόρφωσης ως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Στο διάστημα αυτό, η Υγειονομική Υπηρεσία κατά την κρίση των νέων επιχειρήσεων για την αδειοδότησή τους, αντί των πιστοποιητικών εκπαίδευσης, θα δέχεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης ως την λήξη της παραπάνω προθεσμίας.
Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, η Υγειονομική Υπηρεσία κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων θα ζητά σαν απαραίτητο πλέον δικαιολογητικό αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος την ύπαρξη στο φάκελο προσωπικού των βεβαιώσεων εκπαίδευσης του υπευθύνου και όλων των εργαζομένων χειριστών τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του Συντονιστικού Γραφείου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου ΜΕ Θεσσαλονίκης, τηλ. 2313 330891 – 881.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI