Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Οδηγίες για την αποφυγή εισβολής ιών (computer virus)

• Μην ανοίγετε ποτέ συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία από πηγές που δεν εμπιστεύεστε. Αν ένα e-mail σας φαίνεται ύποπτο, πιθανότατα είναι.
• Χρησιμοποιήστε τα USB sticks με προσοχή. Μπορεί τα αρχεία που μεταφέρετε να μην είναι κακόβουλα αλλά υπάρχει πιθανότητα το USB drive να έχει ιούς από μόνο του.
• Αποφύγετε τα αναδυόμενα παράθυρα. Τα περισσότερα κακόβουλα pop-ups έχουν παρόμοια εμφάνιση με τα παράθυρα των Windows ή άλλων έμπιστων εφαρμογών. Είναι εύκολο να μπερδευτείτε. Μπορείτε εύκολα να μπλοκάρετε τα pop-ups στις επιλογές/ρυθμίσεις του browser σας.
• Εγκαταστήστε ένα έμπιστο anti-virus. Φροντίστε να κάνετε πάντα ανανεώσεις του προγράμματος anti-virus για να έχετε πάντα την μέγιστη προστασία.
• Κάντε χρήση ενός προγράμματος anti-spyware. Το anti-virus ίσως δεν καταφέρει να εντοπίσει όλες τις κακόβουλες επιθέσεις. Προγράμματα όπως τα Ad Aware SE, Windows Defender και Malwarebytes, κάντε συχνά update, αλλά και scan του συστήματος.
• Ενεργοποιήστε το Windows Firewall. Για να το κάνετε αυτό ανοίξτε το Windows Security Center. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε ένα άλλο έμπιστο Firewall και να προστατέψετε το σύστημα σας.
• Προσέχετε τα αρχεία με διπλές επεκτάσεις όπως .txt.exe ή .gif.exe κ.ά. Τα Windows Συνήθως κρύβουν τις γνωστές επεκτάσεις. Ένα πρόγραμμα όπως το Firefox.exe, συνήθως εμφανίζεται απλά ως Firefox. Έτσι εσείς μπορεί να έχετε κατεβάσει ένα αρχείο που εμφανίζεται ως test.txt, δηλαδή ως αρχείο κειμένου, αλλά στην πραγματικότητα να πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα, με πραγματική ονομασία test.txt.exe.

Λύση: Στον πίνακα ελέγχου βρείτε τις Επιλογές φακέλων. Στο πεδίο Προβολή βρείτε την επιλογή Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων και σιγουρευτείτε ότι δεν είναι επιλεγμένη.πηγή

2 σχόλια:

Χρησιμότατες πληροφορίες. More please!

Πιο χρήσιμο από ποτέ. Ευχαριστούμε!

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI