Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Το "βαθύ κράτος" με το βαθύ κι αχόρταγο λαρύγγι

Όθων Ιακωβίδης

Σε δύο προτάσεις, από αυτά που είπε ο Αντώνης Κάντας (πρώην υποδιευθυντής του Γραφείου Εξοπλισμών στο Υπουργείο Άμυνας) περιγράφεται με τη μέγιστη ακρίβεια η μαύρη τρύπα, το "βαθύ κράτος" με το βαθύ κι αχόρταγο λαρύγγι, που έχει γεννήσει η κομματοκρατία καθ' όλο το διάστημα της "μεταπολίτευσης", με τον σφετερισμό της Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση, πίσω από τον δημοκρατικό μανδύα, μίας αχόρταγης (για χρήμα και εξουσία) Ολιγαρχίας.
Είπε το λαμόγιο:
  • 1η πρόταση: "..... για να με πείσει ο Π.Ε. (ο αντιπρόσωπος του πωλητή) να μην έχω "καμία παρατήρηση, αντίρρηση και καθυστέρηση» για τη σύμβαση αγοράς και εκσυγχρονισμού ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων, μου είπε ότι «ήδη το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων είχε αποφασιστεί σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, πάνω από εμένα, για τους δύο τύπους των υποβρυχίων, δηλαδή και για τα παλιά και για τα καινούργια».
  • 2η πρόταση: «Οταν δόθηκαν 600.000 ευρώ σε εμένα (σ.σ.: αναφέρεται στην υπογραφή των συμβάσεων για τα Leopard 2), ο οποίος έφυγα πριν από την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης, με βάσει τον κοινό νου, θεωρώ απίθανο να μην πήραν παράνομες προμήθειες οι από πάνω μου που αναφέρετε και θεωρώ βέβαιο ότι αυτά τα ποσά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μου».
Τό άλλο λαμόγιο που συνελήφθη προχθές "κλέπτων οπώρας", ο διοικητής του νοσοκομείου παίδων Αγλαία Κυριακού, Χ. Τομπούλογλου, μας είπε περίπου τα ίδια :
  • «Δεν είμαι εγώ μαλάκας να κονομάνε ΟΛΟΙ από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή» !!!
Βέβαια, συμπεραίνω ότι αυτοί οι κύριοι, (μαζί με όλες τις ορδές των λαμόγιων κάθε απόχρωσης) δεν διάβασαν το φιλοσοφικό/πολιτικό πόνημα του υπουργού (εξέχοντος μέλους της δυναστείας των Καλαμανληδών) Μιχάλη Λιάπη, "ΓΙΑ ΜΊΑ ΝΈΑ ΗΘΙΚΉ", ώστε να συμμορφωθούν και να περιοριστούν σε μία πταισματική έκπτωση της ηθικής τους, όπως είναι η πλαστογραφία των πινακίδων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους .....
Και σύ, λαέ βασανισμένε, στήνεσαι, χρονιάρες μέρες, στις ουρές για να πληρώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας, για το χαράτσι, για τον υπαίθριο, για τον καλυμμένο, για τον ακάλυπτο και για το .... λάθος της μάνας που σε γέννησε..
Δεν βλέπεις ότι πίσω από το γκισέ του Ταμείου (σε κάθε Εφορία της Ελλάδας) είναι ο Καντάς, ο Τομπούλογλου, ο Άκης, ο Μαντέλης, ο Σμπώκος, ο Τσουκάτος, έρχεται τώρα και ο Γιάννος, είναι στημένοι και εισπράττουν οι "κουμπάροι", τα λαμόγια, οι "ημέτεροι" (Δεξιοί, Αριστεροί και Κεντρώοι) ;;;
Ο Τομπούλογλου το είπε καθαρά: "Δεν είμαι εγώ μαλάκας να κονομάνε ΟΛΟΙ από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μίααυτή την εποχή" !!!
Εσύ είσαι μαλάκας ; που αυτή την εποχή, που δεν σου φτάνουν για να ζήσεις, πάς και ταλαιπωρείσαι περιμένοντας στις ουρές για να τ' ακουμπήσεις σ' αυτόν που πήρε τη θέση του Τοπούλογλου, του Καντά, του Λιάπη, του Άκη, του Σμπώκου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου και όλου του συρφετού που συνθέτει αυτό που λέμε "πολιτικό σύστημα" ;;;;
Όλοι αυτοί, πριν πέσει η μάσκα της σοβαροφάνειας που κρύβει το απεχθές πρόσωπο του λαμόγιου, ήταν πολίτες 1ης Κατηγορίας, μέ κύρος, που απαιτούσε (και είχε) τον σεβασμό των πολιτών !! Και, αν τύχαινε να βρεθούμε μπροστά τους, δείχναμε το σεβασμό μας στο πρόσωπό τους ! Κάναμε αυτό που κάνουμε σ' αυτούς που έχουν πάρει τώρα τις ίδιες θέσεις ...
Μήπως (λέω, μήπως) όλοι όσοι κάθονται σε παρόμοιες θέσεις, είναι (λίγο-πολύ) το ίδιο;; Το σκέφτομαι, διότι αλλιώς δεν δικαιολογείται η Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στον κατάλογο της διαφθοράς, μεταξύ όλων των κρατών της Υφηλίου, κάτω από το Τζιμπουτί και τη Ζουαζιλάνδη !!! !!!!!!!
Άστους απλήρωτους και να δείς πώς θα φύγουν την άλλη μέρα .... Γιατί, αν δεν απαλλαγείς από αυτό το "σύστημα" που ο μόνος λόγος που θέλει να κυβερνά, είναι για να κονομάει (αυτό και οι πάτρωνές του), είσαι καταδικασμένος σε μόνιμο και αποκλειστικό κωπηλάτη της γαλέρας.
Εσύ στο κουπί, κι οι επιβάτες (που εσύ τους προσφέρεις τη θέση του "επιβάτη") στο βούρδουλα, πάνω στην πλάτη σου και στο τσιμπούσι ....
Και κάτι ακόμη: Φοβού τα Αριστερά φρονήματα που έχουν Δεξιές τσέπες... και απόφευγε φασίζουσες νοοτροπίες δεξιάς και αριστερής απόκλισης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI