Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ TΩΝ ΕΘΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τους παίκτες των Εθνικών Ομάδων Ελλάδος 2004 και Εθνικής Ρουμανίας 1994 βράβευσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το σημερινό φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας 1994, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα, στο Γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους Έλληνες και Ρουμάνους διεθνείς για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχουν στην αποψινή αναμέτρηση, που πραγματοποιείται προς τιμήν της Εθνικής Ελλάδος, πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα δοθούν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων – ΕΛΕΠΑΠ για την ενίσχυση των σκοπών της. Ο κ. Τζιτζικώστας απένειμε σε όλους τους διεθνείς παίκτες επάργυρη πλακέτα με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της συμμετοχής τους στον αγώνα. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δώρισε στους Ρουμάνους έντυπο ενημερωτικό υλικό της τουριστικής προβολής της ΠΚΜ, καθώς και έντυπο κατάλογο της έκθεσης του ζωγράφου Ευθύμη Βαρλάμη για τα κειμήλια του Αγίου Όρους.
«Η ανταπόκριση των διεθνών ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων στην πρόσκλησή μας αποτελεί  τιμή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαριστώ θερμά την Εθνική Ελλάδος του Euro 2004 και την Εθνική Ρουμανίας 1994 για την κοινωνική τους ευαισθησία να συμπράξουν μαζί μας για την επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου, που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσουμε τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.
Τα αστέρια του ποδοσφαίρου αποδεικνύουν ότι η λάμψη τους δεν σβήνει όταν απομακρυνθούν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά διαρκεί στο διηνεκές. Η αξία των μεγάλων παικτών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή, όπου όλοι καλούμαστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζουμε. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την αγάπη που δίνουν στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και για το μήνυμα αλληλεγγύης που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση.
Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσει συντονισμένα ένα δίκτυο δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής φροντίδας, με άμεσο αποδέκτη τις ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, αλλά και τα κοινωφελή ιδρύματα, που προσφέρουν πολύτιμο έργο.
Σήμερα το απόγευμα, πάμε όλοι στο γήπεδο. Ελπίζουμε η Εθνική μας να κάνει πάλι το θαύμα της και η Ρουμανία του «τελευταίου μάγου του ποδοσφαίρου», του θρυλικού Γκέοργκ Χάτζι, να κάνει τα μαγικά της ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Στον αγώνα αυτό δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν μόνο φίλαθλοι και συμπαίκτες στην κοινή προσπάθεια για να αναδείξουμε όλοι μαζί το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε τη μοναδικότητα του σημερινού αγώνα που, όπως τόνισε, «φέρνει για πρώτη φορά ξανά στο γήπεδο τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, δέκα χρόνια μετά το Euro 2004» και ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους, αρμόδιους για τον αθλητισμό, Βασίλη Ανατολίτη, Ντίνο Κούη και Χρήστο Τερζανίδη, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε εκ μέρους της Εθνικής Ελλάδος 2004 και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, καθώς και για την «ευτυχή συγκυρία να ξαναβρεθούν στο γήπεδο οι διεθνείς του θρυλικού Euro 2004, αυτή τη φορά σε έναν αγώνα με έπαθλο τον πρωταθλητισμό για τη ζωή, για το μέλλον των παιδιών μας».
Εκπροσωπώντας την Εθνική Ομάδα Ρουμανίας 1994, μια ποδοσφαιρική ομάδα που άφησε εποχή και δικαίως έμεινε στην ιστορία ως «η Ρουμανία του Χάτζι», ο βετεράνος Γκεόργκι Χάτζι έκανε λόγο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και, ταυτόχρονα, για μια τιμητική πρόσκληση στη ρουμάνικη αποστολή εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συμμετοχή μας σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτή η διοργάνωση», τόνισε ο κ. Χάτζι. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας Άνχελ Ιορντανέσκου, που εξήρε την ιδέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διοργανώσει το σημερινό αγώνα και να «φέρει ξανά στο γήπεδο δύο τόσο σημαντικές ομάδες, που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο». Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο Άνχελ Ιορντανέσκου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε στην Ελλάδα για τη νίκη».
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, που συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στον αγώνα, που «σκοπό έχει να προβάλλει την θετική πλευρά του ποδοσφαίρου, που μπορεί να αποκτήσει όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι οι βάσεις της μεγάλης μας Εθνικής Ελλάδος του 2004 μπήκαν με τις προπονητικές οδηγίες του Άνχελ Ιορντανέσκου». 


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI