Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Παρέμβαση του κ. Μάκη Στεργίου, Αρχηγού της Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»,

Παρέμβαση του κ. Μάκη Στεργίου, Αρχηγού της Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», για την Αρχή της Προσαρμοστικότητας στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι παρούσες οικονομικές συγκυρίες "υποχρεώνουν" τους τοπικούς άρχοντες να ενσκήψουν με μεγαλύτερη προσοχή και κυρίως με τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια προς την ανθρώπινη προσωπικότητα, τόσο ως προς την επίλυση όσο και τη διευκόλυνση των καθημερινών προβλημάτων που καλούνται οι δημότες του, να αντιμετωπίσουν. Πρέπει να προτάξουμε πλέον -κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, την αρχή της Προσαρμοστικότητας. Κάθε Υπηρεσία που ανήκει στο Δήμο, θα πρέπει να έχει μία οργάνωση ανθρώπων και μέσων, ικανών να εγγυηθούν την άσκηση των λειτουργιών του. Ουσιαστικά θα βάλουμε τις υποδομές ώστε οι υπηρεσίες μας, να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών, να μπορούν να διεξάγουν απευθείας, εκείνες τις διοικητικές δράσεις που απαιτούν μια ενιαία λύση σε σειρά προβλημάτων, με οικονομικά, οργανικά και οργανωτικά μέσα πιο ουσιώδη και αδιάβλητα. Η αρχή της Προσαρμοστικότητας θα αφορά στο σύνολο της χωροταξίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, και όχι μόνον στο κέντρο. Δεν μπορεί πλέον, να υστερεί καμιά υπηρεσία, κανενός δημοτικού διαμερίσματος. Είναι "τραγικό" να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και, η μόνον άσκηση πολιτικής που γίνεται, να αφορά σε "επικοινωνιακά" τερτίπια του Δημάρχου, διασύροντας ή ξεφτιλίζοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Η αλλαγή νοοτροπίας και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πρέπει να επιβάλλεται να αρχίσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνον έτσι, θα αρχίσει να εφαρμόζεται η αξιοκρατία που όλοι θέλουμε και επιθυμούμε, και, ταυτόχρονα, να τεθούν οι βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη που επιζητούμε όλοι.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI