Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Απάντηση του Ακτιβιστή στον σύμβουλο του Μαυρομάτη

Κύριε Παπανικολάου,

διαβάζοντας το κείμενό σας μου ήρθε στο μυαλό μια εικόνα. Η εικόνα ενός παιδαγωγού που με υψωμένο τον δείκτη του χεριού του φροντίζει να "νουθετήσει" τον διδασκόμενο - συνήθως με ασπρόμαυρου περιεχομένου διδασκαλίες - δεοντολογώντας για ζητήματα όπου δεν έχει την δύναμη να μεταβάλλει τα δεδομένα τους. Πραγματικά το ύφος του κειμένου σας και η θέση που υποστηρίζετε σας ταυτοποιούν με τον παραπάνω παιδαγωγό.

Λαμβάνοντας λοιπόν σοβαρά υπόψη μου την παράκληση για μεγαλύτερη προσοχή στην διατύπωση κρίσεων από την πλευρά μου θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η χάραξη ορίων στην διατύπωση οποιασδήποτε κρίσης, άποψης, πληροφορίας, θέσης κλπ οδηγεί στον περιορισμό του κριτικού στοχασμού και αποτελεί έκφραση δογματισμού.

Επίσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι κρίσεις, οι αντιλήψεις και οι αποφάσεις μου προέρχονται από ΔΙΚΗ μου βούληση και όχι από αντιλήψεις, μέτρα και προθέσεις ΑΛΛΩΝ (επώνυμων ή ανώνυμων παραγόντων της κοινωνικής ζωής) στην ασφάλεια και στην άνεση των οποίων κάποιοι υποτάσσονται.

Αυτοί οι κάποιοι λοιπόν φυσικό είναι να ενοχλούνται από εκτιμήσεις (που βασίζονται εξάλλου και στην λαϊκή σοφία - "...κράτα μικρό καλάθι"-) και κριτικές που τους αναγκάζουν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους και κλονίζουν την τυφλή και υπερφίαλη βεβαιότητά τους (εισαγωγικά όχι 30 μέρες αλλά τρεις).

Αυτοί οι κάποιοι που το επιχειρηματικό τους οπλοστάσιο στηρίζεται στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ (άσχετα αν δεν παρελθοντολογούν) ψάχνουν για απτές (;;;) αποδείξεις σε εκτιμήσεις !!! (πρωτοτυπούν εισάγοντας ένα νέο είδος σκέψης!) με μοναδικό σκοπό τη φίμωση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης.

Αυτοί οι κάποιοι ψάχνουν για τεκμηριώσεις της αλήθειας, τη στιγμή που το ψεύδος μιας δοξασίας ή ενός ισχυρισμού μπορεί να αποκαλυφθεί με λογικούς συνειρμούς.

Αυτοί οι κάποιοι "θεμελιώνουν" (!) τις θέσεις τους με κοινότυπες κατηγορίες τύπου "λάσπη στον ανεμιστήρα" αποφεύγοντας σκοπίμως να επεκταθούν και να εξηγήσουν που βρήκαν τη λάσπη (ύβρεις, συκοφαντίες, ψέματα) σε ένα κείμενο πολιτικής ανάλυσης.

Κλείνοντας κ. Παπανικολάου θα μου επιτρέψετε να εκφράσω μια κρίση προς το πρόσωπό σας και μια ευχή.

Ανήκετε στη νέα γενιά που θα παράξει τις δικές της αρνήσεις, θα εκφράσεις τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και θα οικοδομήσει την καινούργια κοινωνική πραγματικότητα.

Εύχομαι το οικοδόμημά σας να μη χτιστεί από "λάσπη" ιδεών και παθών γιατί τότε θα είναι σαν τα " "κλουβιά" καμωμένα από ιδέες και πάθη που κλείνουν ανέκαθεν τους ανθρώπους εκείνοι που τους κυβερνούν" - Παπανούτσος -

ακτιβιστής

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI