Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας για τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Στην Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου (ΦΕΚ 65/28.06.2015 τεύχος Α΄) «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» στο άρθρο 1 παράγραφος 5 ,ορίζονται τα εξής :
«Δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας για τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας σε ό,τι αφορά απαιτήσεις που καθίστανται απαιτητές κατά τη διάρκειά της.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης ,εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες».

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν θα επιβάλλονται τόκοι και προσαυξήσεις σε τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τρίτων προς τους ΟΤΑ, για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία. Το ίδιο ισχύει για όλες τις περιπτώσεις τόκων υπερημερίας (δηλ. και για τις οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους).

Σε κάθε περίπτωση, για το διάστημα της τραπεζικής αργίας δεν θα απόλλυνται οι ρυθμίσεις .

Στα ανωτέρω περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24/6/2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29/6/2015 και μετά.


Η υποβολή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες (έως 15/7/2015).Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές ισχύουν τα προαναφερόμενα

1 σχόλια:

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI