Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο κίνδυνος που διατρέχετε μετά το μπάνιο στη θάλασσα και δεν το ξέρατε.

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν μετά από μια βουτιά στη θάλασσα να παραμένουν για αρκετές ώρες φορώντας το βρεγμένο μαγιό μέχρι που αυτό στεγνώνει επάνω τους. Αυτό όμως κρύβει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία.
Πρόκειται για την καντιντίαση, η οποία είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συνήθως εμφανίζεται στο δέρμα, τα γεννητικά όργανα, τον λαιμό και το στόμα. Στην περίπτωση που φοράμε για πολλές ώρες βρεγμένα ρούχα (όπως το μαγιό μετά την βουτιά στη θάλασσα) κινδυνεύουμε να πάθουμε καντιντίαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Είναι μάλιστα μια πάθηση που επηρεάζει το ίδιο εύκολα άντρες και γυναίκες, αλλά ειδικά για τις γυναίκες ενέχει περισσότερους κινδύνους επειδή η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι πιο ευαίσθητη από εκείνη των αντρών.
Η καντιντίαση προκαλείται από την υπερανάπτυξη ενός τύπου μύκητα που ανήκει στην οικογένεια "Candida" και συνήθως πρόκειται για το είδος "Candida albicans".
Συμπτώματα καντιντίασης στο δέρμα ή/και τα γεννητικά όργανα
Στις γυναίκες:
-Έντονος κνησμός (φαγούρα) στην περιοχή του κόλπου
-Πόνος και ερυθρότητα στην περιοχή του κόλπου
-Λευκό, παχύρευστο κολπικό έκκριμα (υγρό από τον κόλπο)
-Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή
Στους άντρες:
-Κόκκινα εξανθήματα στο πέος
-Κνησμός ή κάψιμο στην άκρη του πέους
Είναι σώφρον να μην μένετε πολύ ώρα με το βρεγμένο μαγιό επάνω σας. Η υγρασία και η θερμοκρασία που αναπτύσσονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, σε συνδυασμό με μικροοργανισμούς από το θαλασσινό νερό συνιστούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητών.
Προσπαθήστε να σκουπίζεστε καλά και να αλλάζετε σε στεγνά και καθαρά εσώρουχα πριν καν φύγετε από την παραλία και ξεκινήσετε την επιστροφή προς το σπίτι.Πηγή: http://www.onmed.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI