Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δωρεάν προληπτικός κλινικός έλεγχος για τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λαιμού υπό την αιγίδα της ΠΚΜ

Δωρεάν προληπτικός κλινικός έλεγχος για τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λαιμού διοργανώνεται στο πλαίσιο των ελληνικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, στο διάστημα 20 – 27 Ιουλίου 2015, σε διάφορα νοσοκομεία και ιατρεία σε όλη τη χώρα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, καθώς οι εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, τελούν υπό την αιγίδα της.
Ως Παγκόσμια Ημέρα έχει οριστεί η 27η Ιουλίου. Το καρκίνωμα εκ πλακωδών κυττάρων της περιοχής κεφαλής και τραχήλου αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου και αναπηρίας σε πολλά μέρη του κόσμου. Ετησίως καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 500.000 νέα περιστατικά και 200.000 θάνατοι, κυρίως ατόμων που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό της θνησιμότητας και νοσηρότητας είναι δυνατό να προληφθεί. Για να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στον έλεγχο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, η International Federation of Head and Neck Oncologic Societies (I.F.H.N.O.S. – www.ifhnos.org/world-cancer-day) καθιέρωσε την 27η Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.
Η διακήρυξη της Παγκόσμιας Ημέρας έχει υποστηριχθεί από 52 επιστημονικές εταιρίες ογκολογίας κεφαλής και τραχήλου σε 45 χώρες παγκοσμίως, καθώς επίσης κι από την Union for International Cancer Control (U.I.C.C. – Ένωση για το διεθνή έλεγχο του καρκίνου).
Το πλήρες πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων από τις 20 έως τις 27 Ιουλίου 2015, ανά ημέρα μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/screening-gr.
Στην ίδια ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί μια σειρά από σημαντικές πληροφορίες για τις ελληνικές δράσεις (http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/), αλλά και ενημερωτικό βίντεο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου (http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/news/21-video).

            Επίσης, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) έχει αναρτηθεί ως συνημμένο στο σχετικό δελτίο τύπου το ενημερωτικό φυλλάδιο για τους παράγοντες κινδύνου.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI