Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

To όψιμο ενδιαφέρον του "Μετώπου" για τους Δήμους...

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Κάνανε λέει, «κοινό μέτωπο» οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. (Θ.Καράογλου και Σ.Αναστασιάδης), του Ποταμιού (Κ.Μάρκου) και του ΠΑΣΟΚ (Γ. Αρβανιτίδης) και περιέρχονται «κάθε γωνιά της εκλογικής τους περιφέρειας», καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο «δημοψήφισμα της ντροπής», όπως αποκαλούν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Δικαίωμά τους να συμπήξουν όποιο «μέτωπο» θέλουν. Όμως, το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν, κατά τις επισκέψεις τους, είναι, όπως διαβάζουμε σε δελτίο τύπου του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Καράογλου ότι αν επικρατήσει το ΟΧΙ στις εκλογές της Κυριακής …. «οι δήμοι όλης της χώρας θα κλείσουν αναγκαστικά, καθώς ήδη παρατηρούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε κοινωνικές δομές και σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών».  
Μάλλον έχουν κοντή μνήμη οι τέσσερις βουλευτές, αδικαιολόγητη καθώς και οι τέσσερις βρέθηκαν σε θέσεις είτε υπουργικές, είτε βουλευτικές, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καθώς «ξεχνάνε» ότι στα πέντε χρόνια των μνημονίων, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες όλης της χώρας οδηγήθηκαν στον αφανισμό, με την περικοπή κατά 65% και πλέον των θεσμοθετημένων πόρων προς την Αυτοδιοίκηση και τη μεταφορά, την ίδια στιγμή, αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχους πόρους.
Λησμονούν επίσης ηθελημένα να μας πούνε για τη συρρίκνωση ή και κατάργηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», συντήρηση σχολείων και μεταφορά μαθητών, δημοτικά ιατρεία, Κ.Α.Π.Η., προνοιακά επιδόματα, δομές πολιτισμού και αθλητισμού, καθαριότητα, διαμόρφωση και συντήρηση δημόσιων και πράσινων χώρων κ.ο.κ.) επί ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Κι ακόμη, τη μεγάλη μείωση προσωπικού των ΟΤΑ, αλλά και τον ακρωτηριασμό της αυτοτέλειάς τους, με τη δημιουργία του κατ΄όνομα μόνο «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.».
Αφήσαμε τελευταία την περίπτωση με τους περιβόητους «Γερμανούς ανθύπατους» Φούχτελ και Ράϊχενμπαχ που προέκυψαν στη χώρα μας ταυτόχρονα με τα μνημόνια. Με ποιο χαρακτηριστική, τη συμφωνία που υπέγραψε  στις 5-3-2010 ο Γιώργος Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με την οποία 12 δήμοι, 2 περιφέρειες, και 1 αποκεντρωμένη διοίκηση, ουσιαστικά αν και καλυμμένα, πέρασαν σε γερμανική εποπτεία!!!

Αν είναι να «σωθούν» και πάλι οι δήμοι με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης λένε στους δημιουργούς του ετερόκλητου ή μάλλον ομοιογενούς πλέον μετώπου το «δυστυχώς δεν θα πάρουμε, σας μάθαμε πλέον». πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI