Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  
1. Από τα πρακτικά να αφαιρεθούν κάποια πράγματα που αποδίδονται σε έναν σύντροφο που σέβομαι: Ότι plan B που δεν δημοσιοποιείται σημαίνει πραξικόπημα και ότι αν ισχύουν αυτά που ελέχθησαν από έναν πρώην υπουργό θα είχαμε την πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο.
2. Κανένας μας εδώ δεν κρατάει αριστερόμετρο. Δεν υπάρχουν αριστερόμετρα. Και το μόνο που έχω σιχαθεί στην αριστερά είναι αυτούς που κρατάνε μέτρα για τις συνειδήσεις των άλλων. Δεν θέλουμε να κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης, ούτε να βγάλουμε κάποιους και καλά offside ως «δεξιούς». Αυτό που συζητάμε εδώ δεν είναι ποιος είναι πιο «αριστερός» ή «δεξιός» , αλλά τι συμφέρει την Αριστερά και τον τόπο.
3. Τα θέματα της ενότητας του κόμματος. Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει. Έχω εργαστεί σκληρότατα για την ενότητα , παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη πορεία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ήμουν διαφωνών. Θα την υπερασπιστώ και τώρα με συνέπεια και σταθερότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι χρειάζεται ενότητα. Γι αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη, για να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό βούρκο. Γιατί τότε διακυβεύεται κάτι παραπάνω, η αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τότε κινδυνεύει με διάλυσή, με μνημονιακή μετάλλαξη, με εξευτελισμό και διασυρμό.
Στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία. Έχει τελειώσει η Δημοκρατία. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Αν θέλουμε να ορίσουμε το σημερινό πολίτευμά μας, έχουμε μια ιδιόμορφη "δικτατορία του Ευρώ". Ό,τι και να θέλει , ό,τι και να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, σε εκλογές ή δημοψηφίσματα, τελικά επιβάλλεται ένας άγριος μνημονιακός νεοφιλελεύθερος μονόδρομος.
Θα ανεχτούμε αυτήν την ιδιόμορφη κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας; Θα το ανεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση λένε κάποιοι. Είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει.
Εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Τα συνθήματα που είχαμε υιοθετήσει εδώ πέρα ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έσπαγε το μνημονιακό τείχος των συντηρητικών δυνάμεων και της λιτότητας στην Ευρώπη διαψεύστηκαν . Γιατί δεν εξετάσαμε ποτέ το ενδεχόμενο να μην προκύψουν αυτά τα ευχάριστα πράγματα;
Κάποιοι λέγαμε, εδώ και πολλά χρόνια, ότι το κόμμα θα έπρεπε να έχει εναλλακτική λύση εκτός ευρωζώνης σε τέτοια περίπτωση και χλευαζόμασταν.
Βαδίζαμε ως πρόβατα επί σφαγή.
Και όμως υπάρχει εναλλακτική λύση και τώρα και δεν την εξετάζουμε. Και η μη εξέταση της είναι πολιτική επιλογή και δεν σκοντάφτει σε ανυπέρβλητα τεχνικά κωλύματα.
Έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα, χειρότερο από αυτό των θρησκόληπτων.
Είναι μύθοι αυτά που λέγονται γύρω από τη μη δυνατότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και ότι αυτή οδηγεί σε κόλαση.
Να κάνουμε εδώ και τώρα αυτή τη συζήτηση.
Θα είναι μια κοροϊδία να κάνουμε έκτακτο συνέδριο ενώ θα έχει υπογραφεί και ψηφιστεί από τη βουλή το νέο μνημόνιο.
Τέτοια δημοκρατία θέλουμε;iskra.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI