Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης Θερμαικού για την καθαριότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην προσπάθεια της πλειοψηφίας του δήμου Θερμαϊκού να δώσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων ολόκληρου του δήμου για 2 χρόνια, παρόλο που προεκλογικά ¨τόνιζε¨ και ¨δεσμευόταν¨ ότι η υπηρεσία καθαριότητας δεν θα εκχωρούνταν σε ιδιώτες.  
Χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα- απαγορεύονται οι προσλήψεις, δεν υπάρχουν λεφτά για συντήρηση και αγορά εξοπλισμού και τα ίδια διλλήματα   που είχαν εκφραστεί και στο παρελθόν  από  την προηγούμενη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου όταν δόθηκε για πρώτη φορά  τμήμα της καθαριότητας σε ιδιώτη.
 Αποκρύβουν όμως έντεχνα ότι αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που περιορίζουν  τις δαπάνες για υπηρεσίες και έργα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι νέοι, η λαϊκή οικογένεια, που περιορίζουν το δικαίωμα στην εργασία. Ότι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής  που πιστά υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια παρά την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου. Μιας πολιτικής που δεν διστάζει να μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στον λαό με τις αυξήσεις σε φόρους και ανταποδοτικά τέλη, περιορίζοντας  την κοινωνική πολιτική  σε παροχές πτωχοκομείου.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτα επιχείρησαν να δώσουν σε ιδιώτη την υπηρεσία καθαριότητας, όπως και μια σειρά άλλοι δήμοι της χώρας, γιατί υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το ευρωπαϊκό  και ντόπιο κεφάλαιο για όλο τον τομέα της καθαριότητας από την αποκομιδή έως την επεξεργασία.
 Δεν έχουν κανένα δισταγμό να εκχωρήσουν δομές και υπηρεσίες και κάθε σπιθαμή γης στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και αυτό προϋποθέτει τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
 Έτσι για μια ακόμη φορά φώναξαν  τα ΜΑΤ για να αντιπαρατεθούν στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού με στόχο την ματαίωση του Διαγωνισμού διεκδικώντας το   δικαίωμα στην εργασία και  να μη μεταφερθούν τα βάρη στο λαό.  
Προχώρησαν όμως και παραπέρα ασκώντας έντονη πίεση στα μέλη της επιτροπής που συνεδρίαζε για την αξιολόγηση των προσφορών του  Διαγωνισμού για τα απορρίμματα,  τόσο με την παρουσία του ΓΓ του δήμου κατά την διάρκεια  της συνεδρίασης της επιτροπής, ενώ δεν επιτρέπεται. Όσο και από τον ίδιο τον δήμαρχο και αντιδημάρχους για να ακυρώσουν το πρακτικό ματαίωσης του διαγωνισμού που είχε συνταχτεί από την επιτροπή μετά την δυναμική παρέμβαση    των απεργών εργαζομένων  για την  ματαίωση του  διαγωνισμού.  Δεν δίστασαν παραβιάζοντας όλη τη διαδικασία σύγκλισης των επιτροπών να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου το μεσημέρι με την πλειοψηφία να αποφασίζει  την συνέχιση του διαγωνισμού χωρίς να προσδιοριστεί ημερομηνία, ώρα και τόπος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει την δυναμική παρέμβαση  των εργαζομένων του δήμου και του συλλόγου εργαζομένων  ΟΤΑ Ν Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας. Είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη που στάθηκε για μια ακόμη φορά συμπαραστάτης στο πλάι τους.
Καλούμαι τους εργαζομένους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, αγρότες, τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεση τους:
Ø  στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που συνεπάγεται νέες αυξήσεις δημοτικών τελών.  
Ø  Στον νέο περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των ανταποδοτικών τελών που επιβάλλεται για τους προϋπολογισμούς των δήμων του 2016 ως αποτέλεσμα του 3ου  μνημονίου.
Ø  Στη νέα ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση, τα κόμματα της ¨εθνικής ευθύνης¨ και των εκφραστών τους σε δήμους και περιφέρειες που τσακίζουν το λαό. 

Να διεκδικήσουμε να αναπληρωθούν οι απώλειες μας  της περιόδου της κρίσης, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI