Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Το ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά! Ο φορέας που δεν μπορεί να είναι με όλους!

του Χάρη Τσιόκα.
Η έναρξη των εργασιών για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων συμπίπτουν με πυκνές διεργασίες που συντελούνται στα Ευρωπαϊκά κόμματα. Οι θέσεις που...
διατυπώνουν σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι ανταγωνίζονται διαφορετικές στρατηγικές εξόδου. Με διαφορετικές κοινωνικές ανάγκες και οικονομικές επιδιώξεις.
Αυτή τη περίοδο στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και όχι μόνο με ένταση παρουσιάζονται προτάσεις που είναι σ’ αντιπαράθεση με τις επιδιώξεις της νεοφιλελεύθερης επέλασης.

Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα και στην Ελλάδα να διαμορφωθούν αντίστοιχα εναλλακτικά σχέδια σε οργανική σύνδεση με τις Ευρωπαϊκές αντιπαραθέσεις.

Στα εναλλακτικά σενάρια εξόδου από την κρίση στην Ευρώπη, πρωταγωνιστούν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς! Και έχουν κάθε λόγο στην χώρα μας οι πολιτικοί σχηματισμοί με το αντίστοιχο στίγμα να τολμήσουν! Να διατυπώσουν μια στρατηγική που αποτινάζει με σχέδιο, εντός της Ευρώπης, την λεόντεια ‘’ειδική σχέση’’ που λειτουργεί σε βάρος της χώρας, των παραγωγικών δυνάμεων και των πολιτών.

Με το συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη με ιδρυτικές ρίζες στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καλείται να επιλέξει αν :

-Θα ταυτιστεί με το ‘’ΠΑΣΟΚ’’ των εισαγωγικών! Μεταλλαγμένο σε μία δύναμη ‘’καλύτερης διαχείρισης’’ των πολιτικών δεσμεύσεων που δημιουργούν κοινωνικό διχασμό, κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος εκχωρώντας την ανάπτυξη στον ‘’αυτόματο πιλότο’’.

-Ή μπορεί να ξαναγίνει με αυτοκριτική και αυτογνωσία, δύναμη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για ανάπτυξη με δικαιοσύνη, εκφράζοντας μια σύγχρονη συμμαχία των δυνάμεων της εργασίας της παράγωγης και της δημιουργίας σε συμπόρευση με τους αδύναμους,

Οι πρόσφατες εκλογές αλλά και οι κοινωνικές διεργασίες και καταγραφές δείχνουν ότι το ‘’ΠΑΣΟΚ’’ της ‘’καλύτερης διαχείρισης’’ δεν έχει μέλλον. Ούτε καν ως συμπληρωματική δύναμη του συστήματος γιατί χάνει τις κοινωνικές αναφορές. Μεταλλάσσεται σε κόμμα “αξιωματούχων” που επιβιώνει ως συμπλήρωμα του συστήματος με βάση τον “κρατισμό”, τον “κυβερνητισμό” και την άνευ περιεχομένου ανανέωση! Όμως με τέτοια “ταυτότητα” περισσότερο λειτουργεί ως άλλοθι για να “φορτωθούν σ’ αυτό” οι παθογένειες της κρίσης! Βολική εκδοχή για όσους ήθελαν να διαχειριστούν καλύτερα τις άδικες επιδιώξεις τους φορτώνοντας αλλού τους κραδασμούς!

Υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος

Το ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά! Ο φορέας που δεν μπορεί να είναι με όλους! Αυτός που με αυτοκριτική  αναγνωρίζει ότι ο κύκλος των "συμβιβασμών" με τα άδικα αναδιανεμητικά περιεχόμενα των πολιτικών, αποδείχθηκε ατελέσφορος και πρέπει να κλείσει! Ήταν έξω από το DNA του λόγου ύπαρξης του! Αυτός που επανακαθορίζει τη σχέση του με την κυβέρνηση και συμβάλει να ανοίξει η εναλλακτική προοδευτική πολιτική στρατηγική!

Με ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των δυνάμεων και προσώπων που αποδέχονται ότι έχουν την ευθύνη να κλείσουν αυτό το κύκλο και την υποχρέωση να συμμετέχουν να ανοίξει νέος, δίκαιος δρόμος.
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από τις προοδευτικές επιλογές του! Με αυτό το εγχείρημα μπορεί να κινηθεί στην ίδια όχθη με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, επιδιώκοντας στην πράξη συμπορεύσεις!

Τα μέτωπα αντιπαράθεσης πρέπει να στοχεύουν:
-αφ’ ενός στις δυνάμεις του παρασιτισμού, της παραοικονομίας, του αντιπαραγωγικού και κερδοσκοπικού κεφαλαίου &της οπισθοδρόμηση
-αφ’ ετέρου στις δυνάμεις της αδιαφάνειας, της διαμεσολάβησης, της ανομίας και του ρατσισμού.

Του ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά θα κριθεί από την ικανότητα του να ξαναγίνει αυτεξούσιο και χειραφετημένο. Πολιτικά αυτόνομο και οργανωτικά αυτοτελές.

-Με συλλογική ηγεσία, κόμμα δημοκρατικό, με υπαρκτή βάση, πλουραλιστικό με λειτουργίες επικουρικότητας, αλληλεγγύης και δράσης.
-Δηλαδή σύγχρονος Δημοκρατικός θεσμός κοινωνικής αντιστοίχισης, πολιτικής διαβούλευσης και δράσης.

Γιατί η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου απαιτεί νέες προγραμματικές και κοινωνικές συγκλίσεις και αυτό πρέπει “και να φαίνεται και να είναι” κατανοητό.


*Ο Χάρης Τσιόκας στις πρόσφατες εκλογές Μαΐου – Ιουνίου εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους με το ΠΑΣΟΚ στη  Θεσσαλονίκη

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI