Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η Λαική Συσπείρωση για το δημοψήφισμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

     
 Όχι σε ψευτοδιλήμματα.
       Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. 
      Πάλη για φθηνό και ποιοτικό νερό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεση της στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, γιατί αφορά το πιο ζωτικό αγαθό για τον άνθρωπο το νερό.  Προσπάθησε να  οργανώσει  την πάλη ενάντια σε αυτή την προοπτική.
Ιδιωτικοποίηση σημαίνει παράδοση του νερού σε μονοπωλιακά συμφέροντα, αύξηση της τιμής του, χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους.
Είναι οξύμωρο σήμερα να μπαίνει το ζήτημα δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ από δημάρχους και πολιτικές δυνάμεις που συμφώνησαν ή σιώπησαν όταν ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση τη δεκαετία του 90 με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο και την είσοδο των εργολάβων.
Όταν οι ίδιοι αυτοί δήμαρχοι έχουν πρωτοστατήσει στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων της Τοπικής Διοίκησης, όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση και άλλες βασικές δομές των δήμων.
Όταν όλοι τους είναι ένθερμοι υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων, όπως του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, της ΔΕΗ, του αερολιμένα, του συστήματος υγείας κλπ. Πώς να τους πιστέψουμε όταν χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, για να προασπίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα;
Ο μόνος λόγος που προτείνουν τη διεξαγωγή του ¨άτυπου¨ δημοψηφίσματος είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η γνήσια λαϊκή ετυμηγορία. Η πρόταση για μητροπολιτική διαχείριση του νερού από τους δήμους στην πραγματικότητα θέλει την ιδιωτικοποίηση του νερού με μάνατζερ τους δήμους και όχι το κεντρικό κράτος.
Το δίλημμα ιδιωτικοποίηση ή δημοτικοποίηση που προβάλλεται είναι πλαστό γιατί και οι δυο προοπτικές οδηγούν σε πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες και πιο ακριβές για το λαό. Πως μπορούν να μας πείσουν όταν και οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης λειτουργούν με βάση το κέρδος σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων χωρίς να εξασφαλίζουν φτηνό και ποιοτικό νερό.
Εξάλλου ανάλογα δημοψηφίσματα και επαναδημοτικοποιήσεις  που έγιναν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν εμπόδισαν ούτε την επέλαση των  μονοπωλιακών ομίλων που έγινε σε συνεργασία με τους δήμους ούτε  εξασφάλισαν φθηνό και ποιοτικό νερό. Γιατί οι δήμοι και συνολικά η Τοπική Διοίκηση σαν αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού κράτους ασκούν την ίδια  πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του λαού.
Όσο αφορά τα πραγματικά δυσβάστακτα τέλη, 80% της αξίας του νερού, που επιβάλλονται στην αποχέτευση,  ήμασταν αντίθετοι από την αρχή και το βάλαμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Η ψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια είναι και ψήφος για φτηνό και ποιοτικό νερό, είναι ψήφος καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση.
Καλούμαι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε:
Με την πάλη τους να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά , χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα. Να μη γίνει καμία διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγο χρεών, διαγραφή των προστίμων.
Αγώνας που θα ανοίξει τον δρόμο  για την οριστική λύση του προβλήματος που είναι η κοινωνικοποίηση των οργανισμών ύδρευσης, ο πανεθνικός σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων, χωρίς καμία ιδιωτική επιχειρηματική ανάμειξη. 

Στόχος που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική και τη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI