Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Γιατί δεν εμφανίστηκε ο κ.Μαυρομάτης στο «ντιμπέϊτ»

του Σπύρου Κουζινόπουλου

«Εδοξάσθη κρυπτόμενος» ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς  για δεύτερη φορά κατά σειρά, αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και το site «Ακτιβιστής». Προσβάλλοντας βάναυσα όχι μόνο τους δύο οικοδεσπότες της τηλεμαχίας, αλλά και τους άλλους τρεις υποψήφιους που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Θερμαϊκού. Δείχνοντας παράλληλα για μία ακόμη φορά το πώς εννοεί την άσκηση του δημαρχιακού αξιώματος, αν κατά λάθος οι δημότες του Θερμαϊκού του δώσουν αυτή τη δυνατότητα.
Ο λόγος της λιποψυχίας, προφανής: ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, έχει συνηθίσει στους μονολόγους και στις επιλεκτικές εμφανίσεις, αποφεύγοντας «όπως ο διάβολος το λιβάνι» το δημόσιο διάλογο, τη συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών.
Τι φοβάται και δεν εμφανίζεται; Τι υπολογίζει και δεν προσέρχεται στο διάλογο; Τι προσπαθεί να κρύψει; Τι θέλει να καλύψει;  Ποιες αμαρτίες του παρελθόντος επιχειρεί να συγκαλύψει;  Η μήπως αυτή του η ενέργεια αποτελεί μόνο έκφραση αλλαζονικής συμπεριφοράς*
Μαθημένος ως καλός δημαγωγός  στην πλύση εγκεφάλου που κάνει με το ακριβοπληρωμένο προπαγανδιστικό έντυπο «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» το οποίο εκδίδει (αλήθεια, γιατί δεν μας λέει πόσο κοστίζει κάθε του έκδοση και που βρίσκει τα λεφτά;), θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε «ενοχλητική» ερώτηση, η οποία θα μπορούσε να στραπατσάρει το προφίλ του «επιτυχημένου» πρώην δημάρχου που προσπαθεί να πλασσάρει. Το διαπιστώσαμε αυτό στη μία και μοναδική μέχρι τώρα κοινή εμφάνιση με τους ανθυποψηφίους του, στο ντιμπέϊτ της TV-100.
Αυτό το ψεύτικο πρόσωπο της πλαστής δήθεν επιτυχίας που προσπαθεί να παρουσιάσει ο κ.Μαυρομάτης, καταρρίπτεται από τον τρόπο που διοίκησε το δήμο Μηχανιώνας τα οκτώ χρόνια της δημαρχίας του, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η περιοχή πήγε δεκαετίες πίσω. Οκταετία υστέρησης, οπισθοδρόμησης, στασιμότητας, αναποτελεσματικότητας.
Θα σας πούμε εμείς γιατί δεν εμφανίστηκε ο κ.Μαυρομάτης στο ντιμπέϊτ του «Δημότη» και του «Ακτιβιστή». Απλούστατα για να μην ερωτηθεί:
-Για τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες στην υπόθεση της συνεχούς επί διετία υπεξαίρεσης των 900.000 από το ταμείο του δήμου Μηχανιώνας
-Για τις επίσης τεράστιες ευθύνες του στην υπόθεση «τσαρδάκια» εξ αιτίας της οποίας φέσωσε τον πρώην δήμο Μηχανιώνας με 4,5 εκατ. ευρώ, ένα ποσό για το οποίο απειλείται σήμερα ο δήμος Θερμαϊκού με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του.
-Για την εξοργιστική αδιαφορία του εξ αιτίας της οποίας χάθηκε οριστικά για την περιοχή το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος,  που είχε χωροθετηθεί το 2006 από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να γίνει στην περιοχή Αινεια της Νέας Μηχανιώνας.
-Για τον πιο επικίνδυνο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την τροχαία, άθλιο δρόμο καρμανιόλα Μηχανιώνα-Θεσσαλονίκη, για τη βελτίωση του οποίου επί οκτώ χρόνια δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
-Για τον σχεδιασμένο «στο γόνατο» δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου με τις επικίνδυνες στροφές εξ αιτίας των οποίων σημειώνονται συχνά ατυχήματα.
-Για τον παμπάλαιο στόλο απορριμματοφόρων του δήμου Μηχανιώνας, με συνέπεια να είναι μονίμως στα συνεργεία τα περισσότερα εξ αυτών.
-Για τη σύνταξη άχρηστων μελετών (π.χ. υπόγειο πάρκινγκ Μηχανιώνας) και ακόμη πιο άχρηστων έργων (πχ ξύλινα περίπτερα στο λιμάνι της Μηχανιώνας και στο Αγγελοχώρι), κατασπαταλώντας δεκάδες χιλιάδες από το ταμείο του δήμου.
-Για τα πεταμένα λεφτά στο WI-FI που εγκατέστησε και το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε.
Αυτά σαν μία πρώτη καταγραφή, χωρίς να υπολογίζουμε τις απίστευτες ενέργειες λαϊκισμού, όπως η τελευταία της διανομής τροφίμων από τα εκλογικά του κέντρα παραμονές εκλογών, τις αμέτρητες υποσχέσεις, τα ταξίματα και τόσα άλλα που παραπέμπουν ευθέως στους πολιτικάντηδες** του περασμένου αιώνα. Αλλά για όλα αυτά θα επανέλθουμε σύντομα.

*Αλαζονεία/Αλαζών: Η αυθάδης βία πηγάζουσα εξ υπερβολικής συναισθήσεως δυνάμεως ή εκ πάθους, ο ψευδής κομπασμός, η μεγαλαυχία  (Liddel-Scott, Τόμος IV, σελ. 408)
**πολιτικάντης αρσενικό: ο πολιτικός που μεταχειρίζεται ευτελή μέσα προκειμένου να εκλεγεί ή να ανέλθει σε αξίωμα


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI