Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΗΡΘΕ Ο «ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ» ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ!

«Καλωσορίζουμε τον Κωσταντή στον τόπο μας»!!!
Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, και μία έκφραση ανακούφισης στο πρόσωπό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, έφερε το πρώτο καραβάκι που θα συμμετέχει στην πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης!
            Την ώρα που ο Γιώργος Τσαμασλής κατέβαινε τη σκάλα του πλοίου και πάτησε το πόδι του στην προβλήτα της Περαίας, το συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε καρτερικά την άφιξη του «ΚΩΣΤΑΝΤΗ», ξέσπασε σε επιφωνήματα και χειροκροτήματα.
            Ο Γιώργος Τσαμασλής, αισθανόταν δικαιωμένος. Έτρεξε όσο λίγοι στο παρελθόν, μόχθησε για να καταφέρει αυτό που οι προκάτοχοί του έταζαν αλλά δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν, και τελικά είδε τους κόπους του να πιάνουν τόπο, είδε το όνειρό του να παίρνει «σάρκα και οστά», έκανε το όραμα δεκαετιών, πραγματικότητα!!!

            «Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, γιατί καταφέραμε να συνδέσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, κάτι που είχε σταματήσει το 1978. Κάποιοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι, άλλοι μας χλεύασαν, όμως εμείς, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και υλοποιήσαμε αυτό που όλος ο κόσμος ζητούσε επίμονα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Τσαμασλής.
            Ο «Κωσταντής» είναι το πρώτο καραβάκι που θα εκτελεί το δρομολόγιο Νέοι Επιβάτες – Καλαμαριά – Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ενώ τα άλλα δύο που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, αναμένονται έως τις αρχές Ιουνίου. Τα δρομολόγια του «Κωσταντή» ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ανακοινωθεί από το Δήμο Θερμαϊκού. Η διαδρομή από τους Νέους Επιβάτες μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
            «Περίπου 400 επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε μία ώρα, όταν έρθουν και τα υπόλοιπα 2 καραβάκια. Το σημαντικό είναι, ότι μετά και από συνεννόηση που είχαμε με το Σύλλογο Καταστηματαρχών και Επισιτιστών, αποφασίστηκε πως οι επισκέπτες που θα πληρώνουν το εισιτήριό τους, θα έχουν τη σχετική έκπτωση από τα μαγαζιά της περιοχής», επισήμανε ο Εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας των Πλοιοκτητών, Εμμανουήλ Κάιλας.

            Με αυτή την κίνηση, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού με ημερήσιες επισκέψεις, κάτι που θα είναι κλειδί τόσο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, όσο και τη διατήρηση και δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
            Αύριο, στις 11:30 το πρωί, στην προβλήτα της Περαίας, θα γίνει και αγιασμός του πλοίου, παρουσία φορέων, παραγόντων και συλλόγων του Δήμου Θερμαϊκού, με την ευχή να είναι «καλοτάξιδα» τα δρομολόγιά του.
            Αξίζει να σημειωθεί, ότι την άφιξη του «ΚΩΣΤΑΝΤΗ» στην προβλήτα της Περαίας, κατέγραψαν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία, πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός, έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον, κάνοντας συνεχείς ερωτήσεις προς τον Γιώργο Τσαμασλή και τον κύριο Κάιλα, ζητώντας πληροφορίες για τη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας.
            Ο Γιώργος Τσαμασλής, σαν «καλός οικοδεσπότης», δε χάλασε το χατίρι κανενός, κι έτσι, κάτοικοι της περιοχής, δημοσιογράφοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επιβιβάστηκαν στον «ΚΩΣΤΑΝΤΗ», ο οποίος έκανε την παρθενική του βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού, με προορισμό το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο!


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI