Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σάμος:Ανείπωτη τραγωδία, στους 22 οι νεκροί από το ναυάγιο.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα στο Μαλαγάρι της Σάμου, όπου ρυμουλκήθηκε το δουλεμπορικό που ναυάγησε τα ξημερώματα βόρεια του νησιού. Στο εσωτερικό του είχαν εγκλωβιστεί τουλάχιστον άλλα 18 άτομα, που ανασύρθηκαν νεκρά. Πρόκειται για 10 γυναίκες, έναν άντρα, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, που εκτοξεύουν πλέον στους 22 τον αριθμό των θυμάτων. Όλα αυτά ενώ η μακάβρια αυτή διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…
Συνολικά έχουν ανασυρθεί οι σωροί 3 αγοριών, ενός κοριτσιού, 12 γυναικών και 6 ανδρών.

Διασώθηκαν 36 άτομα, μεταξύ αυτών και ένα τρίχρονο αγοράκι που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω υποθερμίας.

Όλα έγιναν γύρω στις 4 το πρωί, όταν σκάφος της Frontex εντόπισε μέσα στη θάλασσα τους δεκάδες παράνομες μετανάστες, 4 ναυτικά μίλια βόρεια του νησιού.

Ενημερώθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που οργάνωσε ευρεία επιχείρηση για την περισυλλογή των ναυαγών και τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν σώα και μεταφέρθηκαν στη στεριά 36 άτομα, και συγκεκριμένα 32 άντρες, 3 γυναίκες κι ένα μικρό παιδί, περίπου 4-5 χρόνων.

Το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου οι γιατροί έκριναν σκόπιμη τη διακομιδή του με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών, λόγω της υποθερμίας που παρουσίαζε.  Στο νοσοκομείο της Σάμου μεταφέρθηκαν άλλοι 6 ενήλικες, που έχρηζαν επίσης ιατρικής φροντίδας.

Κατά δήλωση των διασωθέντων στα δύο δουλεμπορικά επέβαιναν συνολικά 60-65 άτομα, που σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ξεπερνά τους 20.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είναι από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη. Συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το παραπλέον κρουαζιερόπλοιο «Adamora», τρία αλιευτικά, δύτες και Σαμιώτες εθελοντές διασώστες, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκφράζονται φόβοι ότι αγνοούμενοι παράνομοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του ενός δουλεμπορικού, το οποίο και θα ρυμουλκηθεί στη στεριά, στο Μαλαγάρι, προκειμένου να ελεγχθεί.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI