Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σμηναγός (Ι) Ηλιάκης Κώστας

Γράφει:  
Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον τραγικό χαμό του, 2 ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή, ημέρα Κυριακή. Αντί να είναι στο σπίτι του, ζήτησε και πέταξε το απόγευμα εθελοντικά πάνω από το μνημείο των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης στην τελετή τιμής και μνήμης τους. Τραγική ειρωνεία η συνάντηση μαζί τους δύο ημέρες μετά.
Σύμφωνα με τον νομπελίστα  ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη,  επιτυχημένος άνδρας είναι αυτός που έχει τα 3Τ (Ταλέντο – Τόλμη – Τύχη). Ο Σμηναγός τα είχε και συνεχίζει να τα έχει περνώντας στην ιστορία πλέον.
Kαθόρισε την Τύχη του έχοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του τα δύο προηγούμενα, το ταλέντο και την τόλμη. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά, συνεχίζουν ακόμη σχετικά με το τραγικό για τη χώρα και τον Κώστα περιστατικό.
Το βέβαιο είναι ότι αμέσως μετά το περιστατικό έγινε σε πολιτικό επίπεδο ένας άδικος συμβιβασμός με τη θέση που εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσε και τους “συμμάχους”, δηλαδή του “δήθεν ατυχήματος”.
Είναι πλέον γνωστό τι συνέβαινε στον ουρανό του Αιγαίου το προηγούμενο διάστημα, «πόλεμο» αποκαλούσαν οι συν/φοι του την προκλητική τακτική των Τούρκων πιλότων, δεν ήταν απλά επικίνδυνα παιχνίδια, ήταν τακτική, ζητούσαν «αίμα». Είναι επίσης γνωστό τι  συνέβη με τη διάσωση αυτού που κτύπησε τον Κώστα.
Η εκδοχή του ατυχήματος, που υιοθετήθηκε βιαστικά την ώρα της κρίσης, ήταν σαφέστατα εις βάρος της αλήθειας,  των εθνικών μας συμφερόντων και της τιμής του Κώστα.
Στο ίδιο κάδρο ο θύτης και το θύμα ή η τήρηση των διεθνών και εθνικών κανονισμών με την προκλητική αυθαιρεσία και αμφισβήτηση;
Σε ποια πολιτισμένη και ευνομούμενη χώρα θα συνέβαινε να έχει στα χέρια της τον υπαίτιο παραβίασης διεθνών κανονισμών με θανατηφόρα κατάληξη δίχως να ζητήσει εξηγήσεις και αντί αυτού, να επιτρέψει να τον παραλάβουν οι δικοί του επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους ή μη αρμοδιότητα;
Αυτό ήταν ζητούμενο για τους γείτονες και όχι για τη  χώρα μας. Προστέθηκε άλλη μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο και βλάβη στην τιμή της Π.Α. και τη μνήμη του πιλότου της από τον γείτονα.
Αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν περισσεύει κανείς από αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν το ταλέντο και την τόλμη, η δική τους καλή τύχη θα είναι και δική μας.
Είναι πολλοί σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει σε θέσεις ευθύνης για το καλό των πολλών και όχι των λίγων. Εύχομαι ο σεμνός χαρακτήρας του Κώστα που γνώριζε τις ικανότητες και το ταλέντο του αλλά δεν τα  επιδείκνυε, η σκληρή του δουλειά, η εκπαίδευση και διά βίου επιμόρφωση, η αγάπη στους συνανθρώπους και την πατρίδα του, να είναι οδηγός και παράδειγμα στους νέους  που χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2017