Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δελτίο Τύπου Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ Δ.Θερμαϊκού

Για 2η συνεχή χρονιά από την ενεργή δράση της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου  Θερμαϊκού, Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ, έκλεισε ο ισολογισμός με θετικό πρόσημο.                    Την 30.4.2014 εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2013 και δικαιώνει την προσπάθεια της Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση με ανταποδοτική ωφέλεια προς τους δημότες.
Η Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ ιδρύθηκε στις 31.12.2010. Είναι μια αυτοσυντηρούμενη εταιρεία χωρίς χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση του Δήμου, που κατάφερε να διπλασιάσει τα έσοδά της μέσα σε 2 χρόνια (2012: €86.102,90 – 2013: €143.169,80).
Στόχος της είναι η διοχέτευση των εσόδων της εταιρείας, στην προβολή του Δήμου Θερμαϊκού. Οι μέχρι τώρα δράσεις της είναι οι εξής:
ü  Δημιουργία της  Ιστοσελίδας Τουριστικής Προβολής του Δήμου (www.visit-thermaikos.gr) σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα) με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και ονομαστική διαφήμιση των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος δωρεάν.
ü  Συνεχής προώθηση μέσω social media (facebook, twitter)      
ü  Έκδοση διαφημιστικού εντύπου της περιοχής στα ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα, όπου προβάλλονται σε θεματικές ενότητες τα πλεονεκτήματα του Δήμου μας, συμπεριλαμβάνονται ονομαστικά οι επιχειρήσεις τουρισμού του Δήμου και διανομή αυτού στην ευρύτερη περιοχή μας  καθώς σε μουσεία και  χώρους αυξημένης επισκεψιμότητας από ξένους τουρίστες, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
ü  Διαφημιστική καμπάνια προβολής του Δήμου, με υλικό που  τοποθετήθηκε  σε  οθόνες ηλεκτρονικής μορφής (info kiosks) σε χώρους αναμονής όπως αεροδρόμιο, εμπορικά και ιατρικά κέντρα, μουσεία κλπ.
ü  Διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση (π.χ. στο Tourist Guide και Hellenic Sun).
ü  Διανομή χάρτινων σταχτοδοχείων άμμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο ως μέσο τουριστικής προβολής, συνυφασμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.
ü  Συμμετοχή σε Εκθέσεις Τουρισμού για πρώτη φορά:
·        Έκθεση Τουρισμού  «PHILOXENIA 2012»
·        Έκθεση Τουρισμού  «PHILOXENIA 2013»
·        Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο 2014 (ITB BERLIN 2014) μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εκπροσώπησή μας  από τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Βασίλη Γωνιωτάκη και με διαφημιστικό φυλλάδιο σε αγγλικά και ρώσικα.
·        Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στην Μόσχα (ΜΙΤΤ 2014), με το έντυπό μας σε αγγλικά και ρώσικα, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·        Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.
ü  Ίδρυση της ναυαγοσωστικής εταιρείας που καλύπτει τις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού από το 2012 και οικονομική ελάφρυνση του Δήμου από €50.000 και πλέον.
ü  Επαφές και φιλοξενία με τουριστικούς πράκτορες,  τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης καθώς και τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης                  κ. Θωμόπουλο, με στόχο την ανάδειξη της περιοχής μας, ως νέος εκδρομικός τουριστικός προορισμός, για τους τουρίστες της πόλης της Θεσσαλονίκης.
ü  Αποστολή ενημερωτικών δελτίων σε τουριστικούς πράκτορες σε Βουλγαρία, Ρωσία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Αθήνα.
ü  Διανομή διαφημιστικού εντύπου και καρτ ποστάλ στα ξενοδοχεία του Δήμου μας.
ü  Στήριξη των σχολείων του Δήμου μας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών, με τη διάθεση του μεταφορικού μέσου.
ü  Στήριξη για 2η συνεχή χρονιά, του 2ου Γυμνασίου Επανομής, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS. Διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων και μπλουζάκια με λογότυπο ΄΄visit thermaikos΄΄, στους μαθητές των σχολείων από χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο) που φιλοξενήθηκαν μέσω του προγράμματος αυτού και περιήγησή τους σε αξιοθέατα της περιοχής, με έξοδα της Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ.
ü  Τοποθέτηση σκιάστρων στο γήπεδο beach volley των Ν. Επιβατών.
ü  Χορηγία σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 6Χ6 (Πλαγιάρι) με διαφημιστική προβολή του Δήμου.
ü  Οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων τεχνικών ασφαλείας και ΕΦΕΤ σε επαγγελματίες του Δήμου, σε συνεργασία με το Σωματείο Επισιτιστών Επαγγελματιών, του Δήμου Θερμαϊκού.
ü  Υποστήριξη στον τομέα της καθαριότητας, με την διάθεση ενός ατόμου για την περισυλλογή των απορριμμάτων, από τα δοχεία που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ανατρέχοντας σε δεσμεύσεις που είχαμε εξαγγείλει σε συνάντηση με τους Επαγγελματίες Τουρισμού του Δήμου (Ξενία), είναι φανερό ότι έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους. Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη να επισημανθεί ότι η Τ.Ε.Θ. Α.Ε. ΟΤΑ δεν είναι αναπτυξιακή εταιρεία ώστε να διαχειρίζεται ακίνητα ή αιγιαλό αλλά ανώνυμη, με δημιουργία δράσεων που στόχο έχουν την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.
Είναι σαφές ότι η εταιρεία είναι σε ανερχόμενη πορεία προς την ανάπτυξη και η επίτευξη των στόχων της απαιτεί τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων και των δημοτών.


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος                                                            Η Πρόεδρος         

ΓΩΝΙΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                   ΦΑΡΙΝΗ-ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ
                                                                                                          ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ       




{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI