Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

2 Βολιώτες μαχητές στην κορυφή της Ευρώπης..και τώρα το παγκόσμιο.


Τις 1η + 2η θέσεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Kempo Karate κατέκτησαν οι Βολιώτες μαχητές Θανάσης Λαγός και Αποστόλης Μπαγλατζής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κempo karate στην πόλη Σαρλερουά του Βελγίου στις 20 και 21 Απριλίου. Στο εν λόγω πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι Βολιώτες αθλητές Θανάσης Λαγός και Αποστόλης Μπαγλατζής, καταφέρνοντας με μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση να κερδίσουν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα.

Το kempo karate είναι ένα δυναμικά ανερχόμενο σύστημα που συνδυάζει στην τεχνοτροπία του τεχνικές όρθιας μάχης, ρίψεις και ανατροπές από το judo και μάχη εδάφους από την πάλη υποταγής.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 150 αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες.



Στην τεχνοτροπία του knock down [πλήρη επαφή χωρίς προστατευτικά] αγωνίστηκαν οι δύο Βολιώτες μαχητές. Ο Μπαγλατζής στον πρώτο αγώνα αγωνίστηκε εναντίον του Βέλγου πρωταθλητή του kempo karate. Ο Βολιώτης αθλητής καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε καλύτερος από τον Βέλγο, καταφέρνοντας να του επιβληθεί, με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να τον αναγκάσει σε υποταγή, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα αντιμετώπισε τον Γάλλο αθλητή. Σε μια δυνατή μονομαχία που οδηγήθηκε στην παράταση, ο Μπαγλατζής αποδεικνύοντας μεγαλύτερο ψυχικό σθένος επικράτησε στα σημεία του αντιπάλου του με σκορ 3 - 1. Ο Βολιώτης αθλητής δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό, εξαιτίας τραυματισμού, καταλαμβάνοντας έτσι τη 2η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαγλατζής συμμετείχε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκούς αγώνες.



Ο δεύτερος αθλητής αλλά και προπονητής της ελληνικής αποστολής, Θανάσης Λαγός, αντιμετώπισε στον πρώτο του αγώνα τον Πορτογάλο πρωταθλητή του kung-fu, καταφέρνοντας να τον θέσει εκτός μάχης εντός 15 δευτερολέπτων, σημειώνοντας το πιο γρήγορο knock out του πρωταθλήματος, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Στον δεύτερο αγώνα ο Λαγός αντιμετώπισε τον αθλητή από το Καμερούν, ο οποίος θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Ο Βολιώτης κατάφερε χρησιμοποιώντας σωστή στρατηγική να επιβληθεί από την αρχή του αγώνα επιφέροντας κέραια χτυπήματα, οδηγώντας τον Καμερουνέζο αθλητή σε αμυντική στάση, με αποτέλεσμα την επικράτηση του Λαγού με σκορ 4 - 0, η οποία τον οδήγησε στον τελικό, κατακτώντας την 1η θέση.



Ο Λαγός έχει καταφέρει να εδραιώσει τη παρουσία του στο εξωτερικό, κατακτώντας μέσα σε λίγους μήνες δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, επιβεβαιώνοντας πως ανήκει ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του knock down στην Ευρώπη.

Οι δύο μαχητές κατάφεραν με αυτές τους τις νίκες να κερδίσουν την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του kempo karate. Οι Έλληνες αθλητές ευχαριστούν τη βέλγικη ομοσπονδία [B.K.O.] για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής τους.www.e-volos.gr


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI