Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μέτρα πυροπροστασίας λαμβάνει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ενόψει της θερινής περιόδου.



Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας Ιωάννη Ζιώγα.

Μάλιστα, φέτος, για πρώτη φορά, η πυροσβεστική και η δασική υπηρεσία ενισχύονται με οχήματα που παραχωρεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του κ. Τσαμασλή.

            Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμασλής τόνισε ότι «παραχωρήσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο δικά μας οχήματα τύπου 4x4, τα οποία είναι εξοπλισμένα με βυτία νερού και αντλίες, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Πρόκειται για περιπολικά άμεσης επέμβασης, επανδρωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, τα οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες, θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες στα δάση κατά τη θερινή περίοδο».

            Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, «μετά από αίτημα της Δασικής Υπηρεσίας θα διαθέσουμε δικά μας μηχανήματα οδοποιίας – γκρέιντερ και μπουλντόζες – προκειμένου να επιδιορθώσουν τους δασικούς δρόμους που καταστράφηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Τα μηχανήματα αυτά πρόκειται να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε όλους τους δρόμους του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης, αλλά και στις δασικές εκτάσεις των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα».
           

            Όπως επεσήμανε ο κ. Τσαμασλής, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ασκήσεις πυροπροστασίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τόσο οι μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων, όσο και οι εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013.
            «Φέτος θα έχουμε τακτικές περιπολίες σε όλα τα δάση. Δεν θα μείνει ούτε σημείο, ούτε μια στιγμή, χωρίς περιφρούρηση», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI