Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Νέα κίνηση πολιτών "Μηχανιώτες ενάντια στη φασισμό".


Τα μέλη μιας νέας κίνησης πολιτών που ονομάζεται «Μηχανιώτες ενάντια στο φασισμό», διένειμαν το πρωϊ της Παρασκευής προκηρύξεις σε ολόκληρη τη Νέα Μηχανιώνα, καλώντας τους κατοίκους να μη μείνουν αδιάφοροι και βουβοί απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού και του νεοναζισμού.

Απευθύνοντας στους πολίτες της Νέας Μηχανιώνας το ερώτημα εάν είναι αυτό το μέλλον που ονειρεύονται για τα παιδιά τους, τα μέλη της κίνησης υπενθυμίζουν ότι οι πατεράδες και οι παππούδες των σημερινών Μηχανιωτών όταν ήρθαν σ΄αυτό τον τόπο, ήταν οι ξένοι, οι διαφορετικοί, οι κυνηγημένοι. «Κι εμείς τώρα θα παρακολουθούμε βουβοί τον φασισμό να εξαπλώνεται;», ρωτούν.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη:
«Τους τελευταίους μήνες στο χωριό μας άνοιξε γραφεία η «Χρυσή Αυγή» και το χωριό δεν μίλησε. Δέχτηκε βουβά τους οπαδούς της χούντας και των Ναζί. Την 28ηΟκτωβρίου ακούγονται στην πλατεία του χωριού τα ονόματα εκείνων που έπεσαν πολεμώντας τους φασίστες και τους Ναζί και τώρα σε κεντρικό σημείο του χωριού κυματίζει η σημαία των οπαδών του Χίτλερ, η οποία παραπέμπει στη σβάστικα του φασισμού. Δίπλα σ΄αυτήν, σηκώνουν την ελληνική σημαία η οποία σημαίνει Ελευθερία ή Θάνατος. Ποια η σχέση του εθνικισμού με την Ελευθερία; Καμιά! Αυτοί που θαυμάζουν τους δολοφόνους βασανιστές της Κατοχής, δεν είναι πατριώτες, είναι προδότες!
Χαιρετούν ναζιστικά, κυνηγούν όσους είναι διαφορετικοί, αγαπούν το αίμα, λατρεύουν τον Χίτλερ, εκμεταλλεύονται την άσχημη κατάσταση της κοινωνίας μας για να κερδίσουν ψήφους. Παριστάνουν τους ευσεβείς χριστιανούς, ενώ κηρύττουν το μίσος. Ο Χριστός όμως μιλούσε για αγάπη.
Αυτό είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας; Κάποτε οι πατεράδες και οι παππούδες μας ήρθαν εδώ και ήταν ξένοι, ήταν οι διαφορετικοί, οι κυνηγημένοι. Κι εμείς τώρα θα παρακολουθούμε βουβού τον φασισμό να εξαπλώνεται;
Εάν σιωπήσουμε, τότε κανείς δεν θα μιλήσει όταν έρθουν και για μας. Εάν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοναζί και φασίστες.
Εάν ανοίξουμε τα αυτιά μας θα ακούσουμε καθαρά πως λένε ψέματα.
Εάν αφήσουμε το μυαλό μας να σκεφτεί, τότε θα καταλάβουμε πως κανένας φασίστας δεν είναι δεκτός στο προσφυγικό χωριό μας.
Εάν ανοίξουμε το στόμα μας, θα φωνάξουμε ΕΞΩ.
                   Μηχανιώτες ενάντια στο Φασισμό».πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI