Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σπείρα αρχαιοκαπήλων με μέλη πρώην και νυν αστυνομικούς!!!


Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται στην ανίχνευση, ανασκαφή, ανεύρεση και εμπορία αρχαίων αντικειμένων εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ένας απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας δόκιμος αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα, όργανο ανίχνευσης υπεδάφους για ανεύρεση αρχαιοτήτων, οπλισμός, λίρες και άλλα αντικείμενα.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, «έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διενέργεια παράνομων αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών, καθώς και την περαιτέρω εμπορία των αρχαίων αντικειμένων».
Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Πλημμελειοδικών Αθηνών.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI