Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Κίνηση Πολιτών Επανομής Ανοιχτή Επιστολή: απάντηση σε μια ΜΗ απάντηση.


A Ν Ο Ι Χ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς τη ΔΕΥΑ Θερμαϊκού - Περαία Θεσ/νίκη

Κε  Πρόεδρε,
     Μελετήσαμε επισταμένως την (μη) απάντησή σας στα τόσα αγωνιώδη ερωτήματά μας και διαπιστώσαμε με λύπη μας τα εξής:
Εκτός πρωτίστως από την Ελληνική γλώσσα που δυστυχεί σ’ αυτό το μονοσέλιδο κείμενο (το μελετούσατε για τουλάχιστον δέκα ημέρες), «δυστυχούμε» δυστυχώς και εμείς που βλέπουμε άλλη μια φορά να είμαστε μπροστά στην άγνοια, την ανευθυνότητα, την στενοκεφαλιά και την διάθεση να παρακάμπτουμε τα δύσκολα «δια του αρραβώνος», γνωστή πάγια πολιτικάντικη τακτική.   Επί της ουσίας :
     1)   στην αίτησή μας με αρ.πρωτ. 2772/28-12-2012 , ζητήσαμε την ετήσια έκθεση για το 2011, που περιλαμβάνει απολογισμό εσόδων-εξόδων, ισολογισμό και κατάσταση ρευστότητας, που υποχρεούστε να υποβάλετε στη Περιφέρεια, σύμφωνα με τον νόμο 1069 που διέπει την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
- στην Διαύγεια έχετε αναρτήσει ισολογισμούς χωριστών ΔΕΥΑ (Επανομής, Μηχανιώνας , Περαίας) για το α΄εξάμηνο του 2011 και της συνενωμένης ΔΕΥΑΘ για το β΄εξάμηνο του 2011 χωρίς τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών , όμως έχετε πληρώσει ορκωτούς λογιστές (απόφαση ΔΣ αρ. 177/2012 «πληρωμές παρελθόντων ετών – Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί λογιστές».
Επομένως το ερώτημά μας για μια έκθεση-απολογισμό-ισολογισμό ελεγμένο από ανώτερη Υπηρεσία (Περιφέρεια) ή άλλη Αρχή (Ορκωτοί λογιστές ) παραμένειαναπάντητο.
     2)   στην διαμαρτυρία μας με αρ.πρωτ.2547/14-11-2012 για τους υπέρογκους λογαριασμούς του νερού τα ερωτήματα για :
- αλλαγή στον αριθμό υδρομέτρου  χωρίς να αλλάζει το υδρόμετρο : (αναπάντητο)
- αλλαγή ονόματος χωρίς λόγο : (αναπάντητο)                                                                              
- αλλαγή κωδικού καταναλωτή επίσης χωρίς λόγο : (αναπάντητο)
καταμέτρηση με ενδείξεις «προηγούμενη-τελευταία» σε σπίτι κλειστό ή σε υδρόμετρο χαλασμένο : (αναπάντητο)
απώλεια διεύθυνσης (!) με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται λογαριασμοί : (αναπάντητο)
- απαίτηση παλαιότερων ποσών ως «ανεξόφλητα» ενώ εν τω μεταξύ υπάρχουνεξοφλημένοι λογαριασμοί χωρίς αναφορά σε ανεξόφλητα ποσά (και μάλιστα δεκαετίας του 1990 ή και 2000) :  (αναπάντητο)
     3)     στην αίτησή μας με αρ. πρωτ. 2130/18-9-3012  ζητούσαμε την χορήγηση αντιγράφου του πρακτικού κατάργησης της γεώτρησης στους Κοκκινόγες με τη υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά ( και όχι στον Ποταμό όπως, προφανώς, εσκεμμένα παραπλανάτε ή παραπλανάσθε; ).
    Αυτό το επικαλεστήκατε προς τη Δ/νση Υγιεινής (υπάρχει το σχετικό έγγραφο) , ενώ στη συνάντησή μας του Δεκεμβρίου 2012 ο κ. Φούγιαξης είπε ότι απλώς αναμείχθηκε το νερό αυτό με άλλης γεώτρησης, ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε νιτρικά.
    Κε Πρόεδρε,
Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι σοβαρές απαντήσεις Υπηρεσίας υπεύθυνης για τη Δημόσια Υγεία. To θέμα για εμάς παραμένει ανοιχτό εφόσον η περιεκτικότητα σε νιτρικά είναι μεν τώρα κάτω από το ανώτατο όριο , αλλά σε μεγάλη πάντα αναλογία και γνωρίζετε ότι οι επιδράσεις τους στην υγεία του ανθρώπου είναι αθροιστικές – συσσωρευτικές. Οι συμπολίτες μας στην Παραλία-Πύργο-Πάλιουρα  πίνουν νερό με νιτρικά.
     4)   στην αίτησή μας με αρ.πρωτ. 1800/6-8-2012 για τις ανυπόγραφες «προειδοποιήσεις» στον Ποταμό τα ερωτήματα :
- «μη πόσιμο νερό» αφορά και τις κουζίνες των αναψυκτηρίων (ροφήματα, καφέδες, παγάκια, πλύσιμο ποτηριών κλπ) : (αναπάντητο)
- οι ταβέρνες του Ποταμού υδρεύονται από αλλού ή από την ίδια γεώτρηση; 
   Απάντηση κ. Φούγιαξη : από το δίκτυο  (υπάρχει το βίντεο) 
   Απάντηση δική σας : από δικές τους γεωτρήσεις    (!!!!)
Ο κ. Φούγιαξης μας ενημέρωσε, στη συνάντηση του Δεκεμβρίου , ότι η γεώτρηση του Ποταμού περιέχει πολλά χλωριούχα (δεν μας έδωσε αναλύσεις). Όμως γνωρίζουμε ότι η μεγάλη περιεκτικότητα σε χλωριούχα κάνει το νερό ακατάλληλο όχι μόνο για πόση αλλά και για την υγιεινή του σώματος (ντουζιέρες) και στη μαγειρική .
     
Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι, η (μη) απάντησή σας στα τόσα ερωτήματά μας δείχνει άλλη μια φορά ότι θεωρήσατε δεύτερη ευκαιρία (η πρώτη ήταν στη δημόσια συνάντησή μας το Δεκέμβριο) για να (εκφωνήσετε) γράψετε ένα ακόμη λογύδριο (χωρίς περιεχόμενο) – «αστείο» και μάλιστα κακόγουστο.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI