Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ.


Πραγματική άσκηση σεισμού αποφάσισε να διενεργήσει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αυτοτελή Διεύθυνση και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το θέμα, «για πρώτη φορά γίνεται στη Θεσσαλονίκη πραγματική άσκηση σεισμού, καθώς οι μέχρι τώρα ασκήσεις ήταν επί χάρτου. Στόχος μας είναι να εισέλθουμε στα πραγματικά γεγονότα, - όσο μπορεί μια άσκηση να θεωρηθεί πραγματικό γεγονός, - προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο βαθμό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιου είδους περιστατικό. Επειδή πρόκειται για νέα προσπάθεια, μετά το πέρας της άσκησης θα καταγραφούν τυχόν ελλείψεις και προβλήματα που θα σημειωθούν, ώστε να διορθωθούν την επόμενη φορά».
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας, αναφερόμενος στην άσκηση ετοιμότητας, σημείωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου, με ώρα έναρξης του επεισοδίου τις 13.04μ.μ. στο δήμο Καλαμαριάς, σε πέντε σημεία (δύο σχολικές μονάδες, μία δημόσια υπηρεσία, ένα οικοδομικό τετράγωνο και έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο – συμβολή οδών), ενώ συγχρόνως ως επιχειρησιακό κέντρο έχει προκαθοριστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Το σενάριο της άσκησης θα το ανακοινώσουμε τελευταία στιγμή, καθώς σκοπός είναι ο υποτιθέμενος σεισμός να αγγίξει - όσο αυτό είναι δυνατόν - ένα πραγματικό γεγονός, για να μετρηθεί ο χρόνος που χρειάζεται να δράσουν οι περίπου 25 εμπλεκόμενοι φορείς», υπογράμμισε ο κ. Τουλίκας.
Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, όσο και ο κ. Τουλίκας ευχαρίστησαν το δήμο Καλαμαριάς, τις αστυνομικές αρχές, την πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνεργασία, ενώ επεσήμαναν ότι θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.  

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI