Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΚΤΩΝ


Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενόψει της θερινής περιόδου  επιβάλλεται η εντατικοποίηση των ενεργειών Αρχών, Φορέων και πολιτών και η συνεργασία μεταξύ τους, με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.
Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου τα φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα παρουσιάζονται οξυμένα και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα παρακάτω ενδεικτικά μέτρα, η λήψη των οποίων θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα.
Συγκεκριμένα, οι τοπικές Αρχές (Δήμοι-Δημοτικά Διαμερίσματα) θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες :
  1. Τοποθέτηση κατά μήκος των ακτών σε επίκαιρα και εμφανή σημεία ευανάγνωστων αποτρεπτικών πινακίδων όσον αφορά στην απόρριψη απορριμμάτων στις παραλίες
  2. Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων ικανού αριθμού και χωρητικότητας κατά μήκος των παραλιακών ακτών.
  3. Τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους κατά μήκος των ακτών πριν υπερπληρωθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα απορρίμματα παρασύρονται με την επίδραση των ανέμων στη θάλασσα.
  4. Καθαρισμό των ρεμάτων και χειμάρρων που οδηγούν στη θάλασσα, από πάσης φύσεως απορρίμματα (επιπλέοντα φυτικά αντικείμενα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια κλπ).
  5. Τακτικό έλεγχο και συντήρηση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων υγιεινής (αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντουζ κλπ) στις πολυσύχναστες πλαζ.
  6. Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα.
  7. Συνεχή έλεγχο για παράνομη διάθεση λυμάτων ή αποβλήτων ιδιωτών σε θάλασσα και ακτές.
Η Υπηρεσία μας, με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του 2013, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει δειγματοληψίες από τις ακτές κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI