Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ότι σπείρεις...θα θερίσεις.!!!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του Δήμου μας. 
Μέχρι σήμερα δεν θέλησα να κάνω καμία κριτική για το τι κάνει η νέα διοίκηση, γιατί πίστευα ότι ο δήμαρχος χρειάζεται χρόνο για να συντονίσει την διοίκηση, ώστε να έχουμε μια καλή δημοτική θητεία προς όφελος όλων μας. Αλλά τα πρώτα δείγματα της διοίκησης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Από την σύνθεση των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων διαπιστώνω την έκδηλη προσπάθεια του δημάρχου να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις – υποσχέσεις. 
Πολλά άτομα που επέλεξε να τοποθετήσει – αφού έχει πλειοψηφία του ΔΣ και ακόμα έχει την απαραίτητη συνοχή και ανοχή στην ομάδα του – είναι κατά γενική ομολογία «γλίτσες του συστήματος», άρα τυχοδιώκτες που λυμαίνονται πόρους του συστήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν τα απαιτούμενα στο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχει άραγε περίπτωση να γίνει ουσιαστικό έργο με τέτοιες λογικές και πρακτικές; ΔΥΣΚΟΛΟ !!!!
Επίσης φαίνεται ότι προτεραιότητα του δημάρχου είναι η εκπλήρωση κάποιων προσωπικών επιθυμιών των δημοτικών ή τοπικών συμβούλων του, ακόμα και αυτών που είχαν μπει στο ψηφοδέλτιό του, αλλά δεν μπόρεσαν να εκλεγούν. Έτσι κάποιοι από αυτούς τακτοποιήθηκαν άμεσα σε δουλειές, άλλοι περιποιήθηκαν τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας δημοτικούς υπαλλήλους και δημοτικά μηχανήματα, άλλοι φρόντισαν να απομακρύνουν τους κάδους σκουπιδιών από την γειτονιά τους και άλλοι να πάρουν προσωπικούς κάδους σκουπιδιών στα σπίτια τους ή στα μαγαζιά τους. Και γιατί όχι θα μου έλεγε κάποιος, αφού ο δήμαρχος ουδέποτε δεσμεύτηκε ή εγγυήθηκε προεκλογικά ότι θα υπάρχει ισηγορία, ισονομία και ισοκρατία, αλλά ούτε και διαφάνεια, δημοσιότητα και διαβούλευση. 
Άλλωστε όλοι γνωρίζαμε ότι κάποιοι που περιστοιχίζουν τον δήμαρχο (ενώ παλαιότερα τον κατηγορούσαν), το μόνο που αποζητούσαν ήταν η ικανοποίηση των προσωπικών τους αναγκών, αδιαφορώντας για καλό του τόπου. Θα μπορέσει άραγε ο δήμαρχος να δημιουργήσει μια ομάδα με αυτούς τους ανθρώπους και από κοινού να προγραμματίσουν, να οργανώσουν, να διευθύνουν και να ελέγχουν τον δήμο και έτσι να μπορέσουμε όλοι μας να έχουμε οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη κοινωνική προστασία, καλύτερη παιδεία - πολιτισμό - αθλητισμό; 
ΔΥΣΚΟΛΟ !!!!

Ο δήμαρχος προεκλογικά ισχυριζόταν ότι θα διοικήσει θέτοντας στόχους για ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν έχω δει, αλλά ούτε έχω ακούσει κανένα αντιδήμαρχο να βγει και να κάνει προγραμματικές δηλώσεις. 
Να μας ενημερώσει τι παρέλαβε και που θέλει να μας πάει. 
Άραγε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, έχουν θέσει κάποιους στόχους; Και αν ναι, πως θα τους πετύχουν; 
Πως αυτοί οι επιμέρους στόχοι θα πετύχουν όλα αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά η παράταξή τους; Αλήθεια έκαναν ένα πρόχειρο προϋπολογισμό; Ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τις ανάγκες που έχει η θέση ευθύνης τους; Άραγε γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο προγραμματισμός; 
Πάντως η μέχρι σήμερα διοίκηση του κου Μαυρομάτη δίνει την αίσθηση μιας διοίκηση με πρόχειρη διαχειριστική λογική.  Η επιλογή του να έχει 2 αντιδημάρχους καθαριότητας, σε μια περίοδο που ο ιδιώτης έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της καθαριότητας του δήμου μας, δείχνει ότι, είτε δεν έχει αξιολογήσει σωστά την παρούσα κατάσταση, είτε ο στόχος του είναι το θεαθήναι, δηλαδή να δείξει στους δημότες ότι δίνει έμφαση στην καθαριότητα του δήμου. Πάντως όσο και αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να καταλάβω τους ρόλους των 2 αντιδημάρχων καθαριότητας. 
Γενικότερα με προβληματίζει η  οργανωτική δομή της διοίκησης του δήμου μας, με την συγκεκριμένη επιλογή των αντιδημαρχιών, των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.  
Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως ο συγκεκριμένος καταμερισμός των αρμοδιοτήτων μπορεί να επιφέρει αποδοτικότητα στην διοίκηση.
 Η γεωγραφική τμηματοποίηση της καθαριότητας όχι μόνο δεν θα είναι παραγωγική - αποδοτική, αλλά θα έχει και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος. 
Είναι τελείως διαφορετικό να έχει 2 αντιδημαρχίες καθαριότητας, απ’ ότι να έχει μία με 3 εντεταλμένους συμβούλους για κάθε δημοτική ενότητα. Αλλά το σημαντικότερο που μ’ ανησυχεί είναι ο προσανατολισμός της διοίκησης. 
Όταν έχεις προτεραιότητα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια αυτόνομη αντιδημαρχία τοπικής ανάπτυξης και όχι 2 αντιδημαρχίες καθαριότητας. Είναι πολύ σημαντικό η ΔΑΝΕΘ (Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία) να μετατραπεί σε κυρίαρχο εργαλείο για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και η ΤΕΘ ΑΕ σε εταιρία αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων. Αυτήν την πρότασή μου,  διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιήσει ο κος Μαυρομάτης σε δημόσια επιστολή του, αλλά έτσι όπως διοικεί φαίνεται . . . 
ΔΥΣΚΟΛΟ !!!!
Όλοι μας αγωνιούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας. Περιμένουμε από την νέα διοίκηση να βοηθήσει τα μέγιστα. Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω λάθη, θα διορθωθούν. Η διοίκηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στην προσπάθεια να πάει ο τόπος μας μπροστά. Πρέπει να αντιληφθεί ότι οι σωστές επιλογές τους μπορεί να φέρουν επιτυχία και να κερδίσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας, ενώ οι ατυχείς επιλογές μπορεί να καταστρέψουν τον τόπο και να μας κάνουν αντιπάλους.
Ας προσέχει λοιπόν η διοίκηση τι σπέρνει σήμερα, γιατί αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσουμε αύριο.

Κυριάκος Στεφανίδης

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI