Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Έκλεισαν το ΙΚΑ Μηχανιώνας πετυχαίνοντας έτσι την αποκέντρωση.!!!!!!


Γράφει το Tsounami
Σήμερα το πρωί  ξεκίνησα για το ΙΚΑ της Νέας Μηχανιώνας μη γνωρίζοντας ότι έχει κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (δεν είμαι ασφαλισμένος εκεί) και ότι λειτουργεί μόνο ένα γραφείο κοινωνικής ασφάλισης στο κτίριο του  πρώην δημαρχείου.
Έφυγα λοιπόν από το παλιό κλειστό κτίριο (με πυρετό μάλιστα) και πήγα στο γραφείο που βρίσκεται δίπλα στα ΚΑΠΗ για να ζητήσω ένα έγγραφο που χρειαζόταν η κόρη μου (με εξουσιοδότηση) για την δουλειά της.
Εκεί υπήρχε μία υπάλληλος την οποία καλημέρισα και της ζήτησα το έγγραφο απαντώντας με, εάν θέλετε να το πάρετε αυθημερόν, πρέπει να πάτε στο ΙΚΑ στην Καλαμαριά (κοντά στην Περιφέρεια) άλλως θα  στείλω εγώ το αίτημα σήμερα και θα το παραλάβετε την άλλη εβδομάδα.
Της απάντησα ότι θα πάω εκεί για παραλαβή αυθημερόν.
Βέβαια εγώ μπορώ να πάω, διότι και αυτοκίνητο διαθέτω, αλλά και χρόνο, ένας όμως ηλικιωμένος πως θα πάει;;;θα πρέπει να πάρει δύο λεωφορεία να ταλαιπωρηθεί περιμένοντας στην ουρά (πάντα υπάρχει ουρά εκεί) και να χάσει μία ολόκληρη ημέρα για ένα έγγραφο το οποίο όταν λειτουργούσε το ΙΚΑ Μηχανιώνας το έπαιρνε αυθημερόν.
Θυμήθηκα φεύγοντας τα λόγια του Διοικητή του Ιδρύματος κ.Ροβέρτου Σπυρόπουλου που μιλούσε για αποκέντρωση υπηρεσιών που μοναδικό σκοπό έχουν αποκλειστικά, την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Εύγε σύντροφε.!!!!
Και για να μην ταλαιπωρούνται και άλλοι να σας ενημερώσω σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει το γραφείο σήμερα μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών και με την ευγενή πάντα προσπάθεια της φιλότιμης υπαλλήλου που με χαμόγελο και διάθεση εξυπηρετεί τους πολίτες και μπράβο της.

-Απογραφή Ασφαλισμένων
-Μεταβολή των μεταβλητών στοιχείων μητρώου ασφαλισμένων.
-Θεώρηση βιβλιαρίου όταν αποδίδεται αυτόματα η ασφαλιστική ικανότητα από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
-Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακροχρόνια άνεργους του ΟΑΕΔ.
-Αίτηση για έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασθενείας.
-Χορήγηση κλειδάριθμου σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ
-Εκτύπωση ενσήμων
-Παραλαβή δικαιολογητικών για παροχές σε είδος και χρήμα.

Γράφοντας θυμήθηκα και το όνομα της υπαλλήλου κυρία Σούλα την λένε την οποία  ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση και την ευγένεια της.

Ξεκινάω αύριο λοιπόν  για το ΙΚΑ στο Βότση, βλέπετε δεν αξίζει στον τόπο μας ένα παράρτημα του ΙΚΑ, δεν γνωρίζω τι έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και αν αντέδρασαν στο κλείσιμο του ΙΚΑ στην περιοχή μας ,θα μάθω όμως και θα επανέλθω.
Για δε τον Διοικητή του ΙΚΑ και τις περίφημες δηλώσεις του για αποκέντρωση υπηρεσιών θα έχω να το θυμάμαι.!!!!!!

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI