Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σ.Κουζινόπουλος.Πρόταση για καλύτερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Μια σωστή παλιά πρόταση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, Κυριάκου Στεφανίδη, να σταματήσει η αποστολή των εισηγήσεων στους δημοτικούς συμβούλους, τυπωμένες σε χαρτί και σε φακέλους και στη θέση τους να αποστέλλονται αυτές ηλεκτρονικά, σε τάμπλετ που θα προμηθευθεί ο δήμος, πρότεινε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση.
Λίγο πριν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπύρος Αδαμίδης  είχε περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα τις διαστάσεις του προβλήματος, με τους όγκους του χαρτιού που απαιτούνται κάθε φορά , δεδομένου ότι οι εισηγήσεις θα πρέπει να αναπαράγονται επί 33, όσα είναι και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως είπε ο κ.Αδαμίδης, πέρα από τα εκατοντάδες φύλλα χαρτιού που ξοδεύονται, απασχολούνται από τις δουλειές τους δύο δημοτικοί υπάλληλοι προκειμένου, «κολλημένοι» στο φωτοτυπικό μηχάνημα επί πολλές ώρες να κάνουν αναπαραγωγή των εισηγήσεων. Ενώ παράλληλα διατίθεται άλλος υπάλληλος για να διανείμει στους δημοτικούς συμβούλους τους φακέλους με τις εισηγήσεις, με συνέπεια να απαιτείται και αυτοκίνητο με τη διάθεση της ανάλογης βενζίνης.  
Κατόπιν όλων αυτών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης να αποστέλλεται στους δημοτικούς συμβούλους μόνο ο κατάλογος με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ οι εισηγήσεις θα είναι στη διάθεση του καθενός να τις αναγνώσει στην έδρα του δήμου.   Κατ  εξαίρεση, αντίγραφα των εισηγήσεων θα αποστέλλονται μόνο στους αρμόδιους για κάθε θέμα αντιδημάρχους και στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων.
Στο σημείο εκείνο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»  υπενθύμισε την παλαιότερη πρόταση του Κυριάκου Στεφανίδη, για την αγορά από το Δήμο και τη διανομή τάμπλετς ώστε να γίνεται ηλεκτρονικά η αποστολή στους δημοτικούς συμβούλους όλων των εγγράφων που τους αφορούν. Λέγοντας ότι  τότε, όταν είχε διατυπωθεί η πρόταση, ήταν ανέφικτη η υλοποίησή της, καθώς το κόστος για την προμήθειά τους ήταν ιδιαίτερα υψηλό.   Σήμερα όμως που η τιμή τους έπεσε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα  (βρίσκει κανείς ακόμη και με 40 ευρώ), θα είναι ιδιαίτερα εύκολη η προμήθειά τους. Κάτι που θα διευκολύνει αφάνταστα τη λειτουργία του δημοτικού  συμβουλίου.

Απαντώντας στην πρόταση Κουζινόπουλου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι θα εξεταστεί και θα δοθεί απάντηση σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI