Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ζώνες ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Wi Fi) στο δήμο Θερμαϊκού

Τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όλους εξασφαλίζει ο δήμος Θερμαϊκού.
Μετά από πρόταση του δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη δημιουργία δικτύου με την τοποθέτηση Wi Fi Hotspots και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 29 σημεία του δήμου, αλλά προβλέπεται η επέκταση του σε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες. Στόχος είναι η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο ως δημόσια υπηρεσία, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Έμφαση θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, πεζόδρομοι, βιβλιοθήκες, πάρκα, παραλίες, αθλητικά και εμπορικά κέντρα κ.λπ.). Η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες θα πραγματοποιείται μέσω των φορητών τους συσκευών (smartphones, tamblets, και laptops). 
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στις μέρες μας το Διαδίκτυο είναι απολύτως απαραίτητο στην επαγγελματική, στην εκπαιδευτική και την κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων. Με δεδομένο ότι η κρίση οδηγεί συχνά σε ψηφιακή υποβάθμιση ο δήμος αποφάσισε να στηρίξει την δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν χωρίς κόστος και να μην περιθωριοποιηθούν. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σήμερα πρωτόγνωρες δυνατότητες. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη για την ψηφιακή αναβάθμιση των περιοχών μας, στο πλαίσιο της δυναμικής της παρέμβασης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών».


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI