Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Με «Καφεΐνη» την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής

Το κορυφαίο έργο του Χένρι Μέγερσον «Καφεϊνη» , από την Βάρδια Live και το Πολύπριζο, παρουσιάζουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 8.30 το βράδυ, στo Δημοτικό Θέατρο Επανομής ο Δήμος Θερμαϊκού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια παράσταση κωμικού σουρεαλισμού, που ανεβαίνει σε απόδοση, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Βαλσαμίδη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια Κωσταντία Δίγκα. Πάιζουν οι ηθοποιοί Άννα Γιαννακίδου, Έφη Αποστολίδου, Ηλίας Γεράκης και Αντώνης Χαρατζόγλου.
Ο καφές είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και η πιο γνωστή επίδραση του αφορά το νευρικό σύστημα. Έχει αναζωογονητική και τονωτική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος ξεκίνησε τον 14ο αιώνα και στις μέρες μας επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές το χρόνο καθιστώντας τον καφέ μία από τις κυρίαρχες καθημερινές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου.
Στην «Καφεΐνη», άνθρωποι της διπλανής πόρτας μέσα από συναντήσεις με το απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας, τον καφέ, μιλάνε, αναρωτιούνται, ερωτεύονται, προβληματίζονται, αναζητάνε απαντήσεις, επικοινωνούν, απομονώνονται, χωρίζουν, γελάνε, θλίβονται. Πίνουν καφέ, αποκαλύπτουν κι αποκαλύπτονται.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI