Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου στα νοσήματα του πεπτικού.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου στα νοσήματα του γαστρεντερικού από τον ειδικό Γαστρεντερολόγο – Ηπατολόγο Δρ. Χρήστο Ζαβό, στην αίθουσα Ολυμπιάς του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Συνεδρίου Pharmapoint 2014.
Ο Δρ. Χρήστος Ζαβός ξεκίνησε την ομιλία του με ιστορική αναδρομή της χρήσης της μαστίχας Χίου από τον πατέρα της Φαρμακολογίας Διοσκουρίδη. Έγινε αναφορά στη σύσταση της μαστίχας που διαθέτει πάνω από 20 ταυτοποιημένες δραστικές ουσίες και πλήθος άλλων συστατικών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με την τρέχουσα έρευνα, η μαστίχα Χίου διαθέτει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες.
Ακολούθησε αναφορά στη χρήση της μαστίχας Χίου στους ασθενείς με λειτουργική δυσπεψία, στους οποίους φάνηκε ότι μειώνει τα συμπτώματα της όξινης γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και του οπιθοστερνικού καύσους.
Ο πυρήνας της παρουσίασης του Δρ. Ζαβού αφορούσε την ανάλυση των μελετών (εργαστηριακών και κλινικών) που έχουν δημοσιευθεί έως σήμερα σχετικά με τη δράση της μαστίχας Χίου στο Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Αναλύθηκε ο ρόλος του πολυμερούς πολυ-β-μυρκενίου που αποτελεί το 25% της σύστασης της ακατέργαστης μαστίχας Χίου και το οποίο παρεμποδίζει την απορρόφηση των δραστικών συστατικών της μαστίχας Χίου στον άνθρωπο. Νεότερες μελέτες που έκαναν χρήση κεκαθαρμένης μαστίχας χωρίς το πολυ-β-μυρκένιο οδήγησαν σε κλινική επιβεβαίωση των βακτηριοκτόνων ιδιοτήτων της μαστίχας Χίου έναντι του Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού που είχαν αναδειχθεί στο εργαστήριο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προτείνεται η ταυτόχρονη χρήση μαστίχας Χίου με το θεραπευτικό σχήμα εκρίζωσης του Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού με αντιβιοτικά (τετραπλό σχήμα για την Ελλάδα) ή η μεμονωμένη χρήση υψηλού δοσολογικού σχήματος μαστίχας Χίου σε ασθενείς με ανεπιθύμητες ενέργειες ή απροθυμία να λάβουν σχήμα εκρίζωσης με αντιβιοτικά.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης του Δρ. Ζαβού καθώς και το κείμενο της ομιλίας του στον παρακάτω σύνδεσμο: http://peptiko.gr/show_article.php?article=175&selected=-1

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI