Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για αξιολογήσεις


«Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις», δηλώνει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με  ψήφισμα που υποβλήθηκε από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο και εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου. Όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, ο δήμος Θερμαϊκού αρνείται να συμπράξει στον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων, καθώς αυτός, έχει στόχο την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση. Τάσσεται όμως υπέρ του ελέγχου για τυχόν πλαστά πιστοποιητικά.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού
Παίρνοντας εισαγωγικά το λόγο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε την κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της ίδιας ημέρας οι εργαζόμενοι του δήμου για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στον τρόπο που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης επιδιώκει τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων. Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού: «Λέμε ναι στην αξιολόγηση, αλλά με άλλους όρους. Δεν μπορούμε με τίποτα να καταργήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα που έχουν οι δημοτικές υπηρεσίες».
Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρομάτης, επισήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη σημερινή διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς αυτή δεν έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία και δεν αντέδρασε όπως έπρεπε. Πρόσθεσε δε ότι η ανησυχία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, επιτείνεται όχι μόνο από τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, αλλά και από το νέο μισθολόγιο, που προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Τη σύμφωνη γνώμη του στην έκδοση του ψηφίσματος, εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος των συμβάσεων, προκειμένου να απομακρυνθούν όσοι πέτυχαν διορισμό με πλαστά πιστοποιητικά. Ενώ πρόσθεσε πως οι δήμοι θα πρέπει να ενισχύσουν την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, κάτι που είναι προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, κατήγγειλε τον «βρώμικο πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ρίχνουν λάσπη κατά του συνόλου των εργαζομένων δημοτικών και δημόσιων υπαλλήλων, για να δικαιολογήσουν το πογκρόμ απολύσεων που ετοιμάζουν κατ΄επιταγή της τρόϊκας», είπε χαρακτηριστικά. Επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που είναι οι πραγματικοί δημιουργοί των όποιων λίγων επίορκων υπαλλήλων εμφανίστηκαν, καθώς αυτές τους προσλάμβαναν και αυτές, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, έκαναν στραβά μάτια και στις περιπτώσεις αυθαιρεσιών.
Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε η ομιλία και της εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.Ντίνας Μώραλη.
 Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος, ανέλαβαν να το διαμορφώσουν από κοινού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού κ.Σπύρος Αδαμίδης και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ.Σπ.Κουζινόπουλος.

Το σχέδιο ψηφίσματος
Το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού από τη «Συμπολιτεία», έχει ως εξής
«Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει του Ν. 4250/2014. Διακηρύσσει δε την άρνησή του να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση, ώστε η κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού
  • Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμμένει στο στόχο για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και αναζητά προσχήματα για να συνεχίσει την κοινωνικά ανάλγητη αυτή επιλογή.
  • Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγιναν κατ' εφαρμογή κοινοτικής Οδηγίας και με βάσει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που έτασσε ο νόμος, γεγονός που πιστοποιούσε για κάθε περίπτωση ατομικά το ΑΣΕΠ, δίνοντας την έγκρισή του για τη μετατροπή.
  • Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ήδη σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, διαδικασία με την οποία συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα, σε αντίθεση με την προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν, που πλήττει αδιακρίτως δικαίους και αδίκους.
  • Δηλώνουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης, αφού μετά από 4 χρόνια διαρκών περικοπών, συγχώνευσης και κατάργησης δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων, κινητικότητας και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η καθαριότητα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.
  • Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε διαδικασία – υπό οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτή εμφανίζεται – που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης και την απόλυση εργαζομένων, γι' αυτό και θα πάρουμε κάθε νομική, θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία, από κοινού με τους εργαζομένους και τους πολίτες του Δήμου μας, για την αποτροπή της.
  • Εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή μας στη διαφανή, ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση, αλλά σε άμεση αλληλεξάρτηση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων σε αυτόν και όλων των πολιτών, καθώς και με την αποτελεσματική λειτουργία και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.
   Με βάση όλα αυτά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού λέει: Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις»


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI