Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δεκαοχτώ χρόνια από το σεισμό των Γρεβενών της 13ης Μαΐου 1995. (6,6 ρίχτερ)


Αισίως… και με ακολουθία μικροσεισμών, από το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού της 13ης Μαΐου 1995, φθάσαμε σήμερα στην 18η χρονιά των 6,6 ρίχτερ!!
Ήταν, Σάββατο του έτους 1995. στις 11.47 το πρωί σείσθηκε ο Νομός Γρεβενών από τα 6,6 ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Δήμου Βεντζίων.
Νωρίτερα, στις 11.43 ένας μικρότερος σεισμός 4,5 ρίχτερ «προειδοποίησε» τους κατοίκους για την εισερχόμενη φυσική καταστροφή.
Χιλιάδες Γρεβενιώτες βγήκαν στους δρόμους. Έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Η Νομαρχία μεταφέρθηκε σε σκηνές. Η καλοκαιρία βοήθησε τους Γρεβενιώτες. Κυβερνητικά κλιμάκια και σεισμολόγοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας. Παπαζάχος, Σκορδίλης και άλλοι σεισμολόγοι πέρασαν από τα Γρεβενά.
Ο φόβος αντικαταστάθηκε από μία παροιμιώδη ψυχραιμία σε λίγες μέρες.
Με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα-μαμούθ κατασκευάσθηκαν χιλιάδες σπίτια.
Δόθηκαν 5.500 δάνεια άτοκα 15 ετών, με μία επιχορήγηση του 1/3 αυτών.
Σήμερα, τα χωριά μας έχουν μία νέα όψη και μορφή. Ο σεισμός της 13ης Μαΐου 1995 σήμερα φαντάζει στους νέους ως ένα μακρινό παρελθόν.
Συνεχίζει όμως να είναι στη σκέψη όλων αυτών που τον έζησαν. Στα 18 χρόνια, από τότε έως σήμερα, ακολούθησαν εκατοντάδες μικροσεισμοί από 2 έως 3,4 ρίχτερ.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI