Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ προς επιστράτευση των καθηγητών κινείται η κυβέρνηση.



Το υπουργείο Παιδείας κινείται προς πολιτική επιστράτευση των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης αμέσως μόλις επιδοθεί η απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής το ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις. «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Η ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου. Οι πρόεδροι των κατά τόπους ΕΛΜΕ καλούνται να λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται διατεθειμένο να αρχίσει τις διαδικασίες για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών χωρίς να αναμένει την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών και μόλις επιδοθεί στο υπουργείο Παιδείας η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.
Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επέκριναν τις κινήσεις του υπουργείου για επιστράτευση, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο».
«Ανίκανη να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την αποφασιστικότητά τους για κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας. Οι προληπτικές απαγορεύσεις σε κάθε κινητοποίηση είναι το τελευταίο της όπλο» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιδράσεις των κομμάτων
Αντιδράσεις προκαλεί μεταξύ των κομμάτων η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει την απόφαση το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την ΟΛΜΕ να την ανακαλέσει «Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών μπορούν και επιβάλλεται να τεθούν με άλλους τρόπους ή σε άλλο χρονικό διάστημα» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, η οποία καλεί την ηγεσία της ΟΛΜΕ «να επανεξετάσει τη στάση της».
«Μόνο θλίψη προκαλεί ο εκβιασμός που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες μαθητές των Πανελληνίων εξετάσεων και τις οικογένειές τους» αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώνοντας ότι «Με αδίστακτο τρόπο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν την ομηρία των μαθητών και δεν διστάζουν (όπως ο κ. Κουράκης στο ραδιόφωνο Realfm) να εκστομίσουν φράσεις όπως “για μας πρώτα είναι ο εκπαιδευτικός και μετά ο μαθητής”». Για μας, αναφέρει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος «προτεραιότητα είναι η ίδια η κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον και η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους.»
Η κυβέρνηση είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων τονίζει σε ανακοίνωσή του για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προσθέτει: Η κυβέρνηση είναι εκείνη που επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζει, «δεν είναι συντεχνιακά, αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η πλήρης διάλυση των δημόσιων σχολείων. «Οι τραγικές ελλείψεις τους σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι σχεδιαζόμενες απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν το μνημονιακό καμβά της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία».
Σε δήλωσή της, η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «Με την επιμονή της και την αδιαλλαξία της, η τρικομματική Κυβέρνηση επιβάλλει δικτατορικά το «Διαίρει και Βασίλευε» στην κοινωνία, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της. Όπως σημειώνει, (η κυβέρνηση) «Δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων και εκμεταλλεύεται τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, εμφανίζοντας κακούς και αντι-παιδαγωγούς τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν καθημερινά για αυτά τα παιδιά, αλλά διεκδικούν παράλληλα και την αξιοπρέπειά τους ως λειτουργοί της Μέσης Εκπαίδευσης».Newsroom ΔΟΛ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI