Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εορτασμός των 90 Χρόνων από την ίδρυση της Ν.Μηχανιώνας (1923-2013)


      
Στις 14  Μαΐου  του 1923, οι παππούδες μας από τη Μικρά Ασία και την
Ανατολική Θράκη, έβαλαν το πρώτο τους λίθο στην νέα πατρίδα. Τόσο ο ερχομός τους, όσο και η αποκατάστασή τους, υπήρξε δύσκολη. Τα κατάφεραν και μέσα από τον πόνο τους ανάστησαν τη νέα μας πατρίδα, τη Ν. Μηχανιώνα.

    Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού και τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, τιμούν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ν. Μηχανιώνας  αλλά και τους απλούς εκείνους ανθρώπους που υπήρξαν πρωταγωνιστές του νέου ξεκινήματός μας.

   Το Σάββατο 18/5/2013, και ώρα  6:30 μ.μ., στη Κεντρική Πλατεία της Ν. Μηχανιώνας το Τμήμα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., θα πραγματοποίηση την πολιτιστική  εκδήλωση  μνήμης: «Παίζω και χορεύω με τα παιχνίδια και τους χορούς  του παππού και της γιαγιάς…»,  . Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουμε,  χορεύοντας τους χορούς των παππούδων και θα μάθουμε παίζοντας, τα παιχνίδια των μπαμπάδων μας και των παππούδων μας, υπηρετώντας έναν, από τους κύριους στόχους μας, αυτόν της προβολής, της διατήρησης και της διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Ναυτοπρόσκωποι  Ν. Μηχανιώνας ,
τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας «ΜΗΧΑΝΙΩΤΕΣ»,
του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξιροχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αγιονερίου  «ΤΟ ΜΙΣΤΙ» και η χορευτική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας.

  Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη.

  Την ίδια ημέρα, στις 5:00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Μηχανιώνας, ο Πολιτιστικός  Μορφωτικός  Σύλλογος  Νέας Μηχανιώνας σε συνεργασία με την εκπομπή 4 E  T.V. «Στον τόπο που γεννήθηκα»  θα πραγματοποιήσει  Μικρασιατικό γλέντι «90 Χρόνια ταξίδι ψυχής μα όχι λησμονιάς» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

                                                                                     

                                                                                                    
                                            Με εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI