Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Eγκαίνια της Έκθεσης-Κειμήλια Απελευθέρωσης.


Πραγματοποιήθηκαν, στις 15 Μαΐου 2013, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Νέα Μηχανιώνα, παρουσία πλήθους δημοτών και κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Εκκλησίας και του Στρατού, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ιστορικών Κειμηλίων που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ΄ Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο-Παράρτημα Θεσσαλονίκης: «ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-1913».
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Ιωάννη Αλεξανδρή. Ο κ. Υπουργός επισήμανε τη σημασία της Έκθεσης των κειμηλίων στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι είναι για εμάς τους Μακεδόνες το δικό μας 1821» και συνεχάρη το Δήμαρχο Θερμαϊκού για την επιτυχή διοργάνωση και φιλοξενία της Έκθεσης στη Νέα Μηχανιώνα, στην οποία συνέβαλλαν επίσης το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού.

Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Η έκθεση φιλοξενείται σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο, που κτίστηκε και λειτούργησε επί δεκαετίες ως διδακτήριο, στο οποίο φοίτησαν χιλιάδες συμπατριωτών μας Μηχανιωτών. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912 – 1913 υπήρξαν αναμφίβολα ένας σταθμός στην πορεία του νεώτερου Ελληνισμού. Εξέφρασαν τη βούληση του Ελληνικού λαού για την εθνική του ολοκλήρωση και την απελευθέρωση όσων ομοεθνών μας ζούσαν ακόμη υπό ξενική κυριαρχία… Είναι πολύ πετυχημένη η ιδέα να γίνει η έκθεση αυτή και περιφερειακά για να μπορέσουν να τη δουν και άνθρωποι που αλλιώς δεν θα μπορούσαν. Και η αλήθεια είναι ότι οι ιστορικές εκθέσεις χρειάζονται για την αναζωπύρωση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων».

Ο κ. Υπουργός επέδωσε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα στο Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Ιωάννη Αλεξανδρή, τον Πρόεδρο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. κ. Παναγιώτη Τροκάνα, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, κ. Γιάννη Τσακμάκα και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας, κ. Μαίρη Λιόλιου.

Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση των παριστάμενων από τους Επιμελητές της Έκθεσης, το Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και συλλέκτη, κ. Βασίλειο Νικόλτσιο και τον Ιστορικό, κ. Νικόλαο Νικόλτσιο.

Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό  και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013.  Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι:
Πέμπτη, 16/5/2013: 09.00-15.00 και 18.00-21.00
Παρασκευή, 17/5/2013: 09.00-15.00 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI